Wpis z mikrobloga

Dzisiaj jesteśmy świadkiem cudu nad Wisłą. I upadek mitycznej bajeczki o schodzeniu mieszkań na pniu. Żal mi tych deweloperów, trzeba wracac do normalności.. Osiedle która obserwuję na poczatku sprzedaży znikło połowę mieszkan. Na początku marca było 58 wolnych mieszkań. Dzisiaj jest juz 98! Dawno mnie tak nic nie ucieszyło jak ten fikolek z rana
#nieruchomosci
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@VollejwJaja: No jak kupuje dla siebie to co za różnica. Ile te ceny spadną, 5%? Jeśli w ogóle coś ruszy. I to jeszcze w słabszych lokalizacjach. Jak to się ma do ceny za 15 lat?
  • Odpowiedz
@witam12: tak, zesraja się, spadna 50%, za darmo beda je rozdawac, dalej w to wierzycie? ja j---e, myslisz ze ceny spadną do tych z roku 2015? w 2015 roku ja za bułkę płaciłem 25 groszy, dzis płacę prawie złotówke, mieszkania spadną pare % i potem będzie stabilizacja. Będą wyprzedawali tylko Ci, którzy nie będą w stanie sie utrzymac i to spowoduje nieznaczny spadek ceny. a dodatkowo najem teraz wywalilo w
  • Odpowiedz
@witam12: xD inflacja w--------a w kosmos, robocizna w--------a w kosmos, materiały w--------a w kosmos, ale mieszkania zaraz potanieją 50%. Tak będzie. Korekta nawet 10 czy 15% zostałaby pochłonięta przez wyższe koszty wykończenia mieszkania więc kupując dla siebie to dalej dobry moment. Może inwestycyjnie nie warto chwilowo w to wchodzić.
  • Odpowiedz
@bartez_94 xD mylisz skutek z przyczyną. Robocizna i materiały w----------y w kosmos w tamtym roku z powodu dużego popytu spowodowanego przez najtańszy kredyt w historii tego kraju.
  • Odpowiedz
No jak kupuje dla siebie to co za różnica. Ile te ceny spadną, 5%? Jeśli w ogóle coś ruszy. I to jeszcze w słabszych lokalizacjach. Jak to się ma do ceny za 15 lat?

@Shell136: w dołku 20-30% spadek wartości ale to przy lekkim kryzysie. Wartość w dniu zakupi może być mniejsza o 10-20% podczas następnej bańki. Tak jest właśnie teraz w Polsce, a przed nami spory kryzys i jazda
SzitpostForReal - > No jak kupuje dla siebie to co za różnica. Ile te ceny spadną, 5%...

źródło: comment_1647936120TnFBm3ukhEXerqjyvM2kbM.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@bartez_94: generalnie z robocizna zaraz moze nie byc problemu, jezeli faktycznie wojna skonczy sie niekorzystnie i przyjedzie do nas kilkaset tys. robotnikow, to poleci na szyje. Ale fakt - windowanie ceny to efekt taniego kredytu ostatnich lat, wrzucalem na tag ostatnio screeny z wewnetrznych grupek jak to nagle ekipom z terminami 2 lata do przodu zamowienia sie sypia, wiec z cen zaczna schodzic (juz powoli to robia). Do tego dodaj
  • Odpowiedz
@Fiodooor: jw. Materialy doszly do takich poziomow (przede wszystkim stal/blacha) ze nie ma juz mozliwosci przerzucenia na odbiorce koncowego. Bo temu z kolei spada zdolnosc i tak z 800 tys. w wakaxje 2021 zrobilo sie 300/350 tys. od kwietnia.
  • Odpowiedz
Żal mi tych deweloperów, trzeba wracac do normalności..

@rowerowyrajd: żal mi to wykopków którzy czekają na pękniecie banki mając 50k uzbierane
tak w sumie bardzie śmiać mi się z was chce i tylko po to wchodzę na tag XD
  • Odpowiedz
@Kaczor2222: dokładnie xD wykopki chcą, żeby jebło myślą, że ze swoim 50k wkładu wlecą na ostro w kryzysie w kredyt na mieskanie nie za 800k tylko za 400k i magicznie wibor oczywiście wtedy powinien zacząć już spadać xD
ale warto wejść się pośmiać trochę na tagu xD
  • Odpowiedz