Wpis z mikrobloga

@jtomek1: Ciao Tutti albo Spacca Napoili. Ta pierwsza nie robi rezerwacji - po prostu trzeba iść. Z ciekawostek to w Ciao Tutti używają tylko najlepszych włoskich składników. Pomidory do sosu pochodzą z konkretnego regionu gdzie rosną na ziemi wulkanicznej. Polecam spróbować, bo serio warto.
  • Odpowiedz
Nie za miliony monet


@jtomek1: nie wiem czy to miliony monet ale jedyna w Warszawie która ma mega dobre opinie we Włoszech i przewodnikach kulinarnych to ave pizza, a subiektywnie to rewelacja
  • Odpowiedz
@modzelem
Maka i woda,najbardziej przereklamowana pizza ever- zawsze przypalona i tanie skladniki
Bylem dwa razy i dwa razy bylo to samo- to nie jest przypadek

@jtomek1 dobra wloska restauracja to da aldo na zoliborzu- polecam z calego serca
  • Odpowiedz
@jtomek1: Z włoskich neapolitańskich, kolejność nieprzypadkowa: Pezzo, Nonna i Cucina. Ciao a Tutti jest całkiem średnie, chociaż jadłem tylko raz - może mieli gorszy dzień. Salsiccia to juz w ogóle jakies gumowate nieporozumienie które nie smakuje jak napoletana
  • Odpowiedz