Wpis z mikrobloga

@tamagotchi: Ciekawostką jest że Polska nie była z Japonią w stanie wojny, mimo że reprezentowaliśmy przeciwne strony konfliktu w czasie 2WŚ. Japonia nie uznała polskiej deklaracji wypowiedzenia wojny, ponieważ była wystosowana przez polski rząd na uchodźstwie. Więc Japończycy uznali że jest to niesuwerenna decyzja podyktowana wyłącznie zobowiązaniami wobec UK i Francji. Nie jest to tylko formalność, dzięki temu wywiad Polski oraz Japoński ze sobą współpracowały, wymieniając informacje zarówno na temat
  • Odpowiedz
Pełni nadziei na lepsze jutro ludzie, wpadli niestety w pułapkę bowiem w Polsce nie przestrzega się praworządności. Biedni ludzie chcą uciekać dalej do innych krajów ale ich dzieci już są polonizowane i nie mogą opuszczać kraju.

@alvaroZcamaro: co? XD

Ty poważnie czy trollujesz?
  • Odpowiedz
@masz_fajne_donice: czym sobie zasłużyłem, że jestem Twoim dyżurnym konfederatą? Nie jestem członkiem Konfederacji, mogę pisać tylko za siebie.

Uważam, że pomoc powinna być przede wszystkim udzielana we Lwowie i okolicach - a nie bezpośrednio w Polsce, bo Polski po prostu na to nie stać. Przecież to nie są imigranci jadący do pracy - ale ludzie uciekający przed wojną, którzy przez długie miesiące, jeśli nie lata, będą musieli być na garnuszku
  • Odpowiedz
czym sobie zasłużyłem, że jestem Twoim dyżurnym konfederatą? Nie jestem członkiem Konfederacji, mogę pisać tylko za siebie.

@BartTP: Jako jedyny ze zwolenników konfederatów potrafisz wypowiadać się pełnymi zdaniami i nie kręcisz wokół tematu omijając pytania ( ͡° ͜ʖ ͡°) Co nie zmienia faktu że praktycznie z niczym się nie zgadzam.
  • Odpowiedz
@tamagotchi: Smutne jest to, że te zasługi w większości przypisze dobie nasz rząd. Polacy pokazali swoją prawdziwa naturę i choćby mieli nie jeść przez tydzień i stać na mrozie to pomogą w potrzebie.
  • Odpowiedz
ciekawe co sobie myśli taki Japończyk widząc polski pociąg.

@toffik21: "może i na tę okazję powyciągali największe wraki z zajezdni, ale przynajmniej pomagają"
  • Odpowiedz
@tamagotchi: nie martw sie Kaczyński z Morawieckim zaraz cos wymyśli. Batorzenie gejów, ksiądz po kolendzie 2 razy w roku, 10 tysięcy zlotych za kazdą niebieska karte w rodzinie, likwidacja sądownictwa i przekazanie jej w łapy Jarka kota.
  • Odpowiedz