Wpis z mikrobloga

Agencje #nieruchomosci to rak...
Pomagam koleżance szukać domu w okolicy i trafiła na ofertę jednorodzinnego od dewelopera.

Jedną z głównych zalet jest położenie na uboczu - lasy, pola, rzeczka, 'dla ceniących sobie cisze i spokój i chcących uciec od miejskiego zgiełku' jak rzecze ogłoszenie.
Na zdjęciach i filmie z drona widać jak zieleń rozpościera się po horyzont - bajka.

Oczywiście adresu agent nie poda przez telefon. Spotkaliśmy się z rana pod biurem podpisać typowe papiery i jedziemy na miejsce na dwa auta.

Rzeczywiście, z jednej strony las i utopia a z drugiej (tej nie ukazanej na materiałach)... yebana droga ekspresowa 400 metrów od działki! Nie, żeby gdzieś daleko - przyglądając się widać ekrany między drzewami i to od strony 'dużego ogrodu'. Oczywiście non stop szum aut bo to oblegana arteria 24 h/dobę.

Ja rozumiem, że z takim bublem pewnie by mieli 80 procent mniej zainteresowanych ale jak można wciskać taki kit i oporowe kłamstwo w ogłoszeniu? Hatfu.

#dom #budujzwykopem #deweloperka #mieszkaniedeweloperskie #zalesie
ATAT-2 - Agencje #nieruchomosci to rak... 
Pomagam koleżance szukać domu w okolicy i...

źródło: comment_1647002357kB0maNSzEMIsd1m03lwBLO.jpg

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
@ATAT-2: Jeśli chodzi o szum, to z czasem ludzki mózg go "wyłącza" i o ile nie zwrócisz specjalnie na niego uwagi to jest spoko ;) Na pewno usłyszą go za osoby odwiedzające takie miejsce. Mam koleżke który ma dom kilkadziesiąt metrów od linii kolejowej, po której często nawet w nocy jeżdzą skłądy towarowe, #!$%@? to niemiłosiernie i on się zarzeka że już w ogóle to mu nie przeszkadza, nie budzi
  • Odpowiedz
@MaxVerstapen: Spoko. Moi rodzice mieszkają tuż obok trasy, pierwszy dom od ekranów. Cisza i spokój. Sąsiedzi 300m dalej #!$%@?ą i piszą petycje, że im za głośno ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Dusk_Forest77: mam działkę nad którą co kilkadziesiąt minut przelatują samoloty na wysokości przelotowej, mózg to wyłącza, tak samo szum tirów 1200 metrów dalej (bez ekranów). rozwiązanie w takim miejscu jest bardzo proste, wybudować dom tyłem do ekspresówki i nic nie usłyszysz
  • Odpowiedz
@MaxVerstapen: typie, nie piszę przecież o marszałkowskiej w wawie. Zaakceptuj to, że nijak miejsce ma się do idylli i odpoczynku od miejskiego zgiełku i nie zgrywaj wszechwiedzącego eksperta bo 'całe życie mieszkałeś przy trasie' ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jeśli chodzi o szum, to z czasem ludzki mózg go "wyłącza"

@Dusk_Forest77: Na pewno tak jest. Ale nie tego
  • Odpowiedz