Aktywne Wpisy
rydzniznic +52
Ale mam bekę z tych chcących być nowoczesnymi ludźmi którzy płacą kartą czy telefonem w sklepie xD
Byłem przed chwilą na zakupach i typek poprosił 7 rzeczy a okazało się że terminal nie działa i nie kupił xD a ja za gotówkę zawsze wszystko załatwię i nikt nie wie co i gdzie kupuje.
Zniewolenie człowieka trwa w najlepsze
#finanse #banki #ekonomia #bekazlewactwa #polska
Byłem przed chwilą na zakupach i typek poprosił 7 rzeczy a okazało się że terminal nie działa i nie kupił xD a ja za gotówkę zawsze wszystko załatwię i nikt nie wie co i gdzie kupuje.
Zniewolenie człowieka trwa w najlepsze
#finanse #banki #ekonomia #bekazlewactwa #polska
orlen_lite +8
Niedaleko Biłgoraja na Lubelszczyźnie odkryliśmy 500 mln m3 nowych zasobów gazu ziemnego.
Połączenie z PGNiG i kolejne odkrycia z rodzimych złóż pozwolą nam utrzymać w najbliższych latach własną produkcję gazu na poziomie zbliżonym do 20% rocznego zapotrzebowania #polska! ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#gospodarka #biznes
Połączenie z PGNiG i kolejne odkrycia z rodzimych złóż pozwolą nam utrzymać w najbliższych latach własną produkcję gazu na poziomie zbliżonym do 20% rocznego zapotrzebowania #polska! ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#gospodarka #biznes
Dziś po robocie wjechałem na moje osiedle i ledwo wysiadłem z samochodu a na tanim chińskim skuterze podjeżdża jakiś Janusz nawet ma wąsa. Nie znam gościa.
Zagadał, ale nie jakoś tak kulturalnie, przepraszam lub czy mogę, tylko po Januszowemu. (dosłownie jego słowa)
-Ty, bo Ty w tych motórkach kręcisz? Zagaił rozmowę.
-Ale o co chodzi? Zapytałem
-A bo mnie się skuter gaśnie.
-Kiedy gaśnie?
-No jak nie jadę to gaśnie, co to może być?
No mózg mi się popsuł, ale że dawno nikomu nie pomagałem to stwierdziłem ze poświęcę chwilę.
-Odpali Pan tą rakietę.
-No odpalę i jak puszczę gaz to zgaśnie po chwili, i w ogóle ciężko pali.
Po 5 s skuter zgasł na minimalnych. Czyli iskra była obroty minimalne nie za niskie a silnik gaśnie.
W takiej sytuacji wychodzi że paliwa nie dostaje, więc zaczynamy od najłatwiejszej rzeczy.
Odkręciłem korek wlewu paliwa gdyż spodziewałem się że mógł odpowietrznik się przepchać.
I miałem rację. Po odkręceniu korka już nie gasł.
Połowicznie się odpowietrznik zapchał i dlatego przy minimalnych obrotach gasł a przy większych jakoś jechał.
Naprawa wyczyścić dziurkę w korku wlewu.
Gdyby to nie pomogło to ściągamy wężyk biegnący do gaźnika i patrzymy jak szybko leci, powinien w 30s napełnić szklankę, jeśli to jest ok to rozbieramy gaźnik w drobny pył i czyścimy.
#mechanika #motocykle
@erdetmxt: Założyłem że w tym chińczyku takiego nie ma, ale może to było błędne założenie. Kolejny etap to by było sprawdzanie węża od podciśnienia a jak to by nie pomogło to zasilenie gaźnika zwykłym wężykiem połączonym z butelką. (ach te chałupnicze metody)
- dzięki, #!$%@? teraz działa, stara się ucieszy.