Wpis z mikrobloga

Gniję z wykopów xD teraz nagle się część z nich obudziła, że "ukry zabioro im pracę". Ciekawe ilu z nich ogarnia, że oni już dawno pracują w Polsce i było ich tutaj okolo miliona legalnie czyli pewnie w szarej strefie jest drugie tyle. Sam robię w budowlance czyli w branży w której jest ich zatrzęsienie i jakoś na brak zleceń nie narzekam. Ogarnijcie się ludzie.
#wojna #ukraina #takaprawda #bekazwykopkow
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@merciless85: Czyli szukasz niewolników nie pracowników. 18 zł netto czyli przy 160 godzinach 2 880 zł. Wynajem pożera pewnie połowe tego i dziwisz się, że nikt nie chce za takie pieniądze pracować? @fishery: tak 2 koła Euro 6 godzin pracy i praconików nie masz aż z krzesła spadłem.
  • Odpowiedz
@profildogier:

dziwisz się, że nikt nie chce za takie pieniądze pracować?

Byś się zdziwił xD Ile mam zapłacić czlowiekowi któremu nie chce się uczyć i najchętniej by gruz wiadrem z budowy wynosił? Małpkowe czwartki mam im dać? XD
  • Odpowiedz
@merciless85: Bardziej chodzi mi o to, że napisałeś, że nie mają ambicji a jak je mieć gdzie zarabiasz 2 800 zł na wynajmie? czego oczekujesz? Chyba u Ciebie, więkoszść znajomych albo wynajmuje albo uciekła z wynajmu właśnie do rodziców bo ich nie stać
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@profildogier: Garść statystyk z ostatnich trzech lat:
Dwa razy odbierałem samochody z policyjnych parkingów. Raz w Rostocku, drugi raz w ZG.
Dwie osoby zostały zatrzymane: Jedną za przemyt papierosów (latamy przez granicę), druga za kradzież palet ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Jeden ban na wszystkie terminale za agresję wobec innych osób.
Gości którzy nie potrafili używać równocześnie mózgu i nawigacji nawet nie będę liczył...
Latamy na czas
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@profildogier: Ah, zapomniałem. Dodatkową barierą która dyskwalifikuje znaczną ilość chętnych jest konieczność choćby minimalnej znajomości języka angielskiego lub niemieckiego. W CV na ogół "komunikatywna" a w życiu tłuk nie jest w stanie sklecić prostego zdania.
  • Odpowiedz