Dobija mnie to że stękanie o "ruskich trollach" i "onucach" kompletnie paraliżuje dyskusje w Polsce na temat wojny na Ukrainie.
Masz uzasadnione obawy na temat przeróżnych rzeczy typu: "czy Ukraińcy spowodują ze nie znajde pracy?" albo "czy mój głupi rząd zacznie wypłacać jeszcze więcej 500+?" lub "ciekawe czemu nie podają liczb strat po stronie ukraińskiej"
To z miejsca jesteś przez ludzi pierwotnych nazywany onucem i trolem, wy sie k$%rwa zlitujcie, bo szkodzicie innym i sobie samym.
Dialog, dialog i jeszcze raz dialog, to to czego nam brakuje. (-‸ლ)
@Frygus96: nie ma żadnego wielkiego zagrożenia, przyjechały 2 miliony za chlebem i co? I szybciej przyjeżdża uberek czy glovo, plus w żabkach są dziewczyny które zaciągają ukraińskim. I jakoś bezrobocie nie wzrosło.
Dla wielu osób przeszkodą będzie też bariera językowa, a ci co mieliby ewentualnie zagrażać, np. programiści, już dawno pracują dla polskich firm zdalnie.
@Frygus96: Wojna jest jednym z najbardziej ekstremalnych zjawisk w świecie zwierzo-ludzi, nie powinno cię dziwić to, że wraz z upowszechnieniem się internetu, globalnej komunikacji w czasach wojny masz do czynienia ze skrajną polaryzacją i wojną informacyjną "albo jesteś z nami albo przeciw nam" no chyba że ostatnie hmmm jakieś kilkadziesiąt lat(?) przesiedziałeś w jakiejś jaskini, albo dopiero co założyłeś sobie internet bo wcześniej go nie miałeś i odkrywasz jak działa
@Frygus96: Bo to nie czas na takie biadolenie. Ukraińcy w Polsce nie są od wczoraj, to nie jest nowość. 500+ dla Ukraińców chyba też nie jest nowością, bo z tego co kojarzę niektórzy dostawali nawet przed wojną. A czemu nie podają strat po stronie Ukraińskiej? Domyślam się, że to jest normalne w czasie wojny, podaje się zawsze straty wroga, a nie swoje. Wojna jest stanem nadzwyczajnym i w takim stanie
@Frygus96: bo wystarczy wpisać wszystkie pytania w google i masz odpowiedzi, 1. do 2025 potrzeba 2 mln pracowników w pl. 2. 500 i tak się należy, od początku programu. 3. Podają. Wszystko o co pytasz jest opisane i znane
@cocieboli: ale obawy ludzi są jak najbardziej realne i oczywistym jest że wzrastają podczas kryzysu jak ten, nie chodzi mi też o odpowiadanie na te pytania, to był przykład, chodzi o zachęcenie do dialogu, tłumaczenia, ludzie są różni, nie każdy musi i może wiedzieć to co ty wiesz, jeśli wiesz, to edukuj, nie oczerniaj, wyśmiewaj i zarzucaj bycie onucą. takie było przesłanie mojego wpisu
nie mogę uwierzyć że w 2022 roku ludźmi nadal rządzą takie podrzędne i ułomne emocje
@Frygus96: No to uwierz xD To że technologicznie jako ludzkość się rozwijamy zawdzięczamy tylko i wyłącznie nielicznym ludziom ponadprzeciętnie inteligentnym, pionierom, wynalazcom, naukowcom, ludziom bogatym, cała reszta to mięso armatnie bez jakiegokolwiek instynktu samozachowawczego podatne na każdy zabieg marketingowy czy propagandowy, można by rzec - 2 światy, elity i plebs, odwieczny podział gatunku ludzkiego
@Frygus96: jasne, tylko dodam, że zazwyczaj nikt nie wyzywa jak ktoś zada pytanie typu' co z tymi ludźmi ' a bardziej jeśli ktoś napisze 'teraz będziecie kwiczeć bo ukry wam pracę zabiorą'
@Frygus96: "czy Ukraińcy spowodują ze nie znajde pracy?" jak zniszczony wojną fizycznie i psychicznie człowiek z niską znajomością języka polskiego zabiera Ci pracę, to zamiast p-------ć o zabieraniu pracy może warto zastanowić się nad własnymi kompetencjami xd
Masz uzasadnione obawy na temat przeróżnych rzeczy typu: "czy Ukraińcy spowodują ze nie znajde pracy?" albo "czy mój głupi rząd zacznie wypłacać jeszcze więcej 500+?" lub "ciekawe czemu nie podają liczb strat po stronie ukraińskiej"
To z miejsca jesteś przez ludzi pierwotnych nazywany onucem i trolem, wy sie k$%rwa zlitujcie, bo szkodzicie innym i sobie samym.
Dialog, dialog i jeszcze raz dialog, to to czego nam brakuje. (-‸ლ)
#ukraina #wojna #rosja #polska
źródło: comment_1646423368jG1XlkKwaCrDZYhgXA2Vn7.jpg
PobierzDla wielu osób przeszkodą będzie też bariera językowa, a ci co mieliby ewentualnie zagrażać, np. programiści, już dawno pracują dla polskich firm zdalnie.
@Frygus96: No to uwierz xD
To że technologicznie jako ludzkość się rozwijamy zawdzięczamy tylko i wyłącznie nielicznym ludziom ponadprzeciętnie inteligentnym, pionierom, wynalazcom, naukowcom, ludziom bogatym, cała reszta to mięso armatnie bez jakiegokolwiek instynktu samozachowawczego podatne na każdy zabieg marketingowy czy propagandowy, można by rzec - 2 światy, elity i plebs, odwieczny podział gatunku ludzkiego
@NaczelnyWoody: czyim świecie? xD
@Mehmet_arcimboldo: robia tak pryszczate nastolatki