Wpis z mikrobloga

@marcaj: rozmawiałam chwilę wczoraj z jakąś Rosjanką na gierkach online, która twierdziła, że wyprowadziła się z Ługańska po atakach Ukraińców na nią, no i że nie jestem świadoma tego, co działo się w Donbasie. Przyznała jednak, że boi się sytuacji w Rosji, że gospodarka siada, boi się o swoje dziecko, wojny. No i ogólnie zarzuty do mnie, że obwiniam nieodpowiednich ludzi za decyzje jednego człowieka.
  • Odpowiedz
@marcaj: nie ma sensu z nimi gadać. Mózgi sprane przez Putinowską propagandę. Dla nich nie ma ratunku, a przebudzenie w nowej Rosji będzie baaardzo bolesne.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@marcaj: No ale pyta o dowody, wysłałeś jej te dowody?

Inaczej niż przez pokazywanie prawdy do nich nie dotrzemy, same słowa nie wystarczą, my też nie wierzymy ruskim trollom, tak samo pewnie dla niej my jesteśmy europejskimi trollami.
  • Odpowiedz
@Wredna_pomarancza: Prawdę napisała. Nie bronię ruskich, ale ukry nie lepsze. To co Ukraińcy zrobili Rosjanom 2 maja 2014 r. w Oddesie przechodzi ludzkie pojęcie. To było tak niewyobrażalne barbarzyństwo, że niech nas najwyższy chroni przed takimi nie-ludźmi. Materiały i zdjęcia są dostępne w sieci. Nie polecam.
  • Odpowiedz
@alberto81: @Beeercik: chętnie wyślę tylko to jest syndrom oblężonej twierdzy. Jak coś nie pasuje do narracji to jest kłamstwem.
Jakie dowody wysłać?
Filmy - manipulacja.
Artykuły - prasa zachodnia pod panowaniem Żydów
Próbowałem rozmawiać z ludźmi którzy oglądają tylko TVP o PiSie. Nie przekonasz.
Jak macie jakieś argumenty to chętnie posłucham
  • Odpowiedz
@Niedozdarcia2: nie chce wchodzić w polemikę czy to prawda czy nie, ale załóżmy że tak.
To ma być usprawiedliwienie do wypowiedzenia wojny?
Dlaczego ktoś nie ironicznie uważa że rząd danego kraju planuje zabijanie swoich rosyjskojęzycznych obywateli?
To są hasła skrajnej prawicy powtarzane do ciemnego motłochu. Na takiej retoryce właśnie Hitler chciał Gdańsk.
  • Odpowiedz
@alberto81: @Beeercik: @Boniasty: dostałem od dziewuszki linki do propagandowych telegramów. Chętnie wkleje tam dowody.
Pytam całkiem serio, jakie dowody skłoniłyby was do refleksji? Co sprawiłoby żebyście rozważyli wersję wroga?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@marcaj: Mnie by pewnie przekonały filmy, skompletuj pokaźną listę linków i im wklej, ale wątpię że na typowo propagandowym Discordzie ktoś na to spojrzy, zresztą pewnie od razu wyłapiesz bana, lepiej działać na czymś bardziej neutralnym.
Te linki dostałeś od tej dziewczyny IG, z tego postu?

Na #wideozwojny masz szybki dostęp do części filmów
  • Odpowiedz