Wpis z mikrobloga

pytanie laika - jak to jest z kursem takiego zrembu czy wojasa dziś? ostatni update był koło południa i od tego czasu nic, nawet na zamknięciu, trzeba czekać do jutrzejszego otwarcia? Z czego wynika brak jego aktualizacji, poszło tyle zleceń kupna/sprzedaży, że nie wyrobiło? Jeśli np. ostatni kurs zremb to 4.20 to jakiego można się spodziewać po takiej przerwie w aktualizacji?
#gielda
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@clrshck: niestety na polskiej giełdzie jest takie coś jak górne i dolne widełki oraz "widlowy" (Widłowy – kim jest widłowy na giełdzie? Jest to potoczne określenie osoby będącej Przewodniczącym Sesji Giełdowej, która w przypadku bardzo dużego zainteresowania konkretną spółką, może czasowo zawiesić obrót jej akcjami.) A jakiego kursu można się spodziewać? Zależy jakie widełki górne zostaną jutro ustawione :D
  • Odpowiedz
@clrshck: Wpadł na tzw. widły - czyli że zlecenia kupna/sprzedaży w zbyt dużym stopniu odbiegały od kursu i zakresu dopuszczalnych wahań.

Kiedy wróca notowania - wtedy, kiedy zlecenia i zakres dopuszczalnych wahań się spotkają. A kiedy to nastąpi? Nie wie nikt. Ja wyskakiwałem z Lubawy przy kursie 4,265 ponieważ nie chciałem ryzykować, że kolejne otwarcie będzie gorsze lub nie zdążę ze sprzedażą.
  • Odpowiedz