Aktywne Wpisy
Polecam apke Too Good to Go. Za ten zestaw zapłaciłem 4£ #uk
1N4148 +380
#deweloperka #rod #nieruchomosci #patodeweloperka
Po co komu RODy, lepiej wykorzystać ich miejsce na osiedla nova green park i mieć ogródek do odpoczynku zaraz przy swoim apartamencie ( ͡º ͜ʖ͡º)
Po co komu RODy, lepiej wykorzystać ich miejsce na osiedla nova green park i mieć ogródek do odpoczynku zaraz przy swoim apartamencie ( ͡º ͜ʖ͡º)
#bekazprawakow #korwin #mentzen #konfederacja
@M_xxx: Rockefellerowie wspierali marksizm.
W Polsce służby umieścili swoich ludzi na pozycjach najbogatszych ludzi, po czym wycofali się z wolnorynkowych rozwiązań, żeby konkurencja nie urosła.
Bill Gates wprost popiera wysokie podatki.
Dlaczego nie zrobiłeś tego od razu? Bo sam nie wiesz czy kapitaliści popierają socjalizm czy kapitalizm, po prostu propaganda burżuazyjna wydała ci się logiczna, a teraz robisz cherry picking (dalej ignorując i nie odnosząc się do moich dobitnych przykładów)
@M_xxx: Wysokie podatki to socjalizm.
@M_xxx: To wtedy jest tak zwany "kapitalizm kompradorski", czyli niezbyt kapitalistyczny kapitalizm. Jak jest wyłączony/stłumiony sztucznie mechanizm konkurencji, to trudno mówić o kapitalizmie.
@milymirek: Od jakiej kwoty więc zaczyna się socjalizm? Ile musi wynosić dochodowy żeby był to twoim zdaniem socjalizm?
@milymirek: Czyli kapitalizm.
@milymirek: Czyli ty nawet nie wiesz
@M_xxx: Mogę podać, że to było na kanale YT "historia sztuki"(teraz "program wiedzy społecznej"), to było bardziej rozbudowane, nie mogę znaleźć po prostu.
@M_xxx: Dla kapitalizmu niezbędny jest mechanizm normalnej konkurencji. Jak go wyłączysz to nie masz kapitalizmu. Bez tego to jakby ogłosić zawody w bieganiu i poobcinać
@milymirek: Tego oszołoma Karonia znanego z występów u idioty i patodziennikarza Marcina Roli?
No ok. Źródło to źródlo. Ty w ogóle czerpiesz wiedzę o świecie z innych źródeł niż te jakie ci podsuwa skrajna prawica?
No nie wiem... może wikipedia czy coś?
@milymirek: Nie musisz mi tego znajdować
@M_xxx: Jakby zlecił namalowanie Hitlera jako wspaniałego przywódcy, to miałbyś wątpliwości?
Dziękuję.
@M_xxx: Kapitalizm kompradorski, to jak krzesło elektryczne... na pewno wiesz co porównuję. ;P
@M_xxx: Zabawne, jak odruchowo omijasz etap okradania i "wpłacania" NIE SWOICH pieniędzy, tylko zabranych przymusem. Chcesz bronić socjalizmu, ale nie powiedzieć o podstawowym założeniu socjalizmu.
@milymirek: Ale ty nie powiedziałeś że zlecił namalowanie obrazu w którym przedstawia Marksa jako wspaniałego przywódcę tylko w ogóle namalowanie obrazu na którym jest Marks.
To znaczy co było na tym obrazie takie niewłaściwego? Marks miał koronę czy co?
@milymirek: Przecież ci socjaliści (miliarderzy) chcą
@M_xxx: Wysokie podatki dla biednych i początkujących są barierą zaporową, dla bogatych rzeczą stosunkowo łatwą do ominięcia, a w najgorszym wypadku czymś co nigdy nie zrobi im takiej krzywdy, jak komuś małemu, kto mógłby mu zagrażać.
To jest jak rzucić hasło "SZYBKO, WYRZUĆMY PIENIĄDZE DO PIECA" - biednemu zdążą
@M_xxx: Czasem czytam oko.press
@M_xxx: Napisałem "obrazu wielkich ludzi".
@M_xxx: Wuja, wygłupiasz się. (。◕‿‿◕。)
@M_xxx: Zniechęcanie do pracy poprzez rozdawnictwo, też jest niezłym sposobem na zlikwidowanie konkurencji dla wielkich kapitalistów.
@milymirek: To teraz socjalizmem już są wysokie podatki dla biednych? Na takie odklejeństwo już nie mogę przymknąć oka. Mogłem przymknąć na mówienie że są to wysokie podatki dla burżujów celem redystybucji dla biednych.
Zmieniasz z resztą swoje własne stanowisko co chwila.
I nie pisz dziesięciu komentarzy pod rząd tylko jeden w którym upchniesz swoje wszystkie korwinizmy.
@milymirek:
@M_xxx: Drobni kapitaliści, którzy dopiero chcą się dorobić, powinni być przeciw socjalizmowi, a nadal często przez skołowanie kulturowe potrafią popierać socjalizm.
Wielcy kapitaliści z reguły wykorzystują hasła i metody socjalistyczne, żeby zwalczyć konkurencję. Nie chcą stracić pozycji.
Czy teraz wyraziłem się jaśniej?
@M_xxx: Wuja, wygłupiasz się. (。◕‿‿◕。)
@milymirek: Opodatkowanie ("okradzenie") samych siebie celem redystrybucji? Bo to właśnie napisałeś. Że podatki na redystrybucję to socjalizm.
To i tak błędna definicja socjalizmu, ale jestem w stanie ją przyjąć w tym kontekście, bo przynajmniej jest zbieżne z tym co popierają socjaliści.