Wpis z mikrobloga

@delvian: Ja to się dziwie, że jeszcze nie ma przewrotu, że żaden z oligarchów nie skorumpował jakiegoś generała. Przecież to co się dzieje, to jest jakaś kpina. Ja wiem, że tam obywatele przetrwają jedząc zgniłe ziemniaki, ale ktoś kto traci grube miliony/ miliardy jest na prawdę w-------y.
  • Odpowiedz
@Gringo44: Nie wiem. Mogą to być heheszki. Albo i nie. Mgła wojny, propaganda jednej strony i drugiej. Praktycznie wszystko co tam się dzieje, można sprowadzić do poziomu plotki i poczty pantoflowej jedna baba drugiej babie.
  • Odpowiedz
@kam3o: wiesz to jest kwestia 50m zrzucisz chłopaków na płytką wodę to okej ale jak się pomylisz i rzucisz ich na 3m głębokości, bedzie odpływ a oni w pełnym uzbrojeniu, to nie mają szans
  • Odpowiedz
@delvian: sprawdziłem i niby w okolicach Odessy woda ma około 12 stopni celsjusza, to ciągle bardzo zimna woda ale wygląda na trochę więcej niż trochę powyżej 0
  • Odpowiedz
@delvian: Pachnie fejkiem niestety. Jeżeli jest to desant piechoty morskiej to jest wykonywany na plaże z pontonów, łódek desantowych (jak w Szeregowcu Ryanie), albo z opancerzonych amfibii. Destant do bezpośrednio z wody to brzmi jak atak jednostek specjalnych które były by przygotowane na "ciche wodowanie".
  • Odpowiedz
@mackbig: @pauzaniasz_: zawołajcie mnie jak się potwierdzi że to prawda lub fejk, też mi się to wydaje nieprawdopodobne, ale kto tam wie, błędy podczas wojny się zdarzają

@kam3o: Zdarzają, amerykanie podczas desantu na Tarawa w 43 nie przewidzieli, że przyplyw jest mniejszy z powodu jakiejś tam fazy księżyca i przez rafy musieli wyrzucić żołnierzy w wodzie w dużej odległości od plaż, choć mogli iść to pod
  • Odpowiedz