@gzymspiwniczny: ty chory na umysle jestes? teraz to są prawdziwy uchodzcy co uciekaja przed wojna. na granicy z białorusią było stado byczkow ktorzy przylecieli na wlasny koszt do Minska w ktorym sie bawili a pozniej kierowani przez sluzby na granice dopiero. Mozg zgubiles wlasnie.
@BigDaddyy no okej byli kierowani i nie mieli jak wrócić, ale nadal większość od 2015 roku, od pierwszego kryzysu imigracyjnego nie chciała ich przyjmować, nie bylo wiwatów jak w Niemczech przy przyjeździe somalijczyków. Pełna zgoda, że kilka miesięcy temu stali w tych lasach głównie mężczyźni, ale nadal nie zmienia to faktu, że wolimy przyjąć swoich sąsiadów jak Etiopczyków czy Afgańczyków.
@alkoholik000: jak to jest możliwe, że oni nie widzą różnicy pomiędzy śniadym księciem z iPhonem i w najkach za setki cebulionów próbującym przejechać pół świata, a kobietą z dzieckiem uciekającą z domu przed bombardowaniem? Ja tego serio nie rozumiem.
@TheRealMikz: może by idiotka widziała gdyby chciała, ale nie pasuje jej do narracji na której może się lansować na taką wrażliwą i postępową... Zwykła atencyjna k---a jakich wiele. Virtue signalling to już główny nurt.
Ukraińcy nie próbują się do nas nielegalnie wedrzeć lasem bez dokumentów, ale dla tej pani jedynym prawem są emocje, więc dla niej to nie robi żadnej różnicy ¯\_(ツ)_/¯
Nawet jeśli ktoś (jak ja) miał mieszane uczucia względem sytuacji na granicy z Białorusią, to trzeba naprawdę być umysłową amebą i człowiekiem bez honoru, żeby płuc na służby w związku z tym co robią teraz na granicy dla Ukraińców. Polska wspaniale zdaje egzamin z człowieczeństwa i od dawna nie byłam tak dumna z mojego kraju i rodaków jak teraz (。◕‿‿◕。)
ja to nie rozumiem jak ludzie mogą sobie wchodzić na wykop i pisać jakieś wściekłe komentarze na temat polityki i się wzajemnie obrażać, nie lepiej wrzucać jakieś shitposty i sobie czilować na spokojnie?
#wojna #ukraina #bekazlewactwa #rosja
@alkoholik000: Zacznijmy od tego, że aby coś mogło być przestawione, to najpierw to coś musi przede wszystkim istnieć. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zwykła atencyjna k---a jakich wiele. Virtue signalling to już główny nurt.
Dostęp do internetu w sumkę też.
K---a ale idealnie powiedzane
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora