cześć mirasy, mieszka ktoś z was przy placu szembeka na grochowie? mam okazję kupić tam mieszkanie i szukam opinii. okolice placu szembeka nie mają dobrej renomy, od zawsze dużo się mówiło o wszechobecnym żulerstwie i patologii. czy to rzeczywiście problem i można czuć się tam mniej bezpiecznie?
@maciekXDDD: trochę meneli dookoła, ale lokalizacja imo bardzo dobra ze względu na wszystkie rzeczy dookoła. Tylko na wielkanoc rano będą n-----------------i :P
@maciekXDDD: Okolica ok, od lat jest tam bezpiecznie. Na wykopie ludzie boją się własnego cienia, więc nie brałbym wszystkich opinii za miarodajne. Imo jedyny minus to mało zieleni poza parkiem Znicza.
@Priya: park znicza jest po drugiej stronie grochowskiej, bliżej masz park leśnika i park polińskiego, więc nie ma tragedii. mieszkasz gdzieś w okolicy?
@maciekXDDD: Dałem się jakiś czas temu nabrać na to gadanie, że kiedyś to było, ludzie żyją stereotypem i na Pradze jest zupełnie normalnie.
Tak, ehe, tak było xDD. Prawy brzeg to jest inna planeta i nawet luksusowe i n w e s t y c j e są otoczone patolą. Jak nie chcesz żyć w ciągłym stresie i nie jest to okazja życia, to daj sobie spokój, zwłaszcza jak w
@Warzywo: mieszkałem kilka lat na saskiej kępie i to było jedno z moich lepszych mieszkań w warszawie, więc grubo przesadzasz z tym patologicznym prawym brzegiem.
@maciekXDDD: Też mi się zdarzyło, ale saska kępa jest mało miarodajna względem czegokolwiek. Na północ od Waszyngtona nagle robi się mniej ciekawie. Wręcz mam takie doświadczenie, że podróż do Śródmieścia z miejsca, o które pytasz, komunikacją przez Waszyngtona jest drastycznie różnym doświadczeniem, od przejazdu komunikacją przez Grochowską a im bliżej Olszynki i torów, tym gorzej.
#warszawa #grochow #pragapoludnie #mieszkanie #kiciochpyta
Komentarz usunięty przez autora
@maciekXDDD: jak masz czas, to wynajmij coś w okolicy i sam się przekonasz.
Imo jedyny minus to mało zieleni poza parkiem Znicza.
Komentarz usunięty przez autora
@maciekXDDD: bo ludzie żyją opinią sprzed 20 lat...
Tak, ehe, tak było xDD. Prawy brzeg to jest inna planeta i nawet luksusowe i n w e s t y c j e są otoczone patolą. Jak nie chcesz żyć w ciągłym stresie i nie jest to okazja życia, to daj sobie spokój, zwłaszcza jak w