Aktywne Wpisy

tojapaweu +145
Po ostatnich wydarzeniach, napisałem post w którym apeluje do kobiet, aby uważały na siebie, bo p-----w nie brakuje.
Co przeczytałem w zamian? JESTEM CZĘŚCIĄ PROBLEMU, a to tylko kropla w morzu. Większość odpowiedzi, że nie powinienem kazać uważać kobietom, tylko edukować mężczyzn.
A idźcie w p---u z tymi #rozowepaski
#zalesie #torun #logikarozowychpaskow #lewackalogika
Co przeczytałem w zamian? JESTEM CZĘŚCIĄ PROBLEMU, a to tylko kropla w morzu. Większość odpowiedzi, że nie powinienem kazać uważać kobietom, tylko edukować mężczyzn.
A idźcie w p---u z tymi #rozowepaski
#zalesie #torun #logikarozowychpaskow #lewackalogika
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Xxxvvvwww +345
źródło: temp_file4460833836964255216
Pobierz

Jak tak to wiadomo jest Google, Amazon i Azure. Mają oni gotowe klastry zintegrowane z całą platformą. Każdy działa, używam wszystkich na produkcji już długo i problemów nie ma.
DigitalOcean też ma Kubernetesaa, ale nie korzystałem. Możesz też postawić na dowolnych wirtualnych maszynach.
Był ostatnio na hackernews gość który zrobił swój hosting k8s za grosze, ale nie potrafię znaleźć. Był spoko i barrzo tanio, ale brakowało mu jeszcze wielu opcji z dużych chmur.
Postaw sobie swój klaster na free tier na Oracle cloud na icb prockach arm ;) spokojnie klaster 3-4
Wyszło mi:
- Google GKE AutoPilot: 715zł/mc
- DigitalOcean $30/mc
- Scaleway Kosmos - $102/mc, ale moge dolaczac