Wpis z mikrobloga

#elektronika padł mi pendrive, myślę, że może da się go odratować, że jest tam jakiś czip sterujący i z pamięcią. Może ten sterujący tylko umarł to go podmienię czy coś. Otwieram pendrive a tu zonk, to wygląda jak karta SD. Zatrzymałem się w poprzednim wieku czy to słabej jakości pendrive był? Bo skoro wszystkie teraz tak wyglądają, to po co te wielgachne obudowy?
Pobierz Zrzyck - #elektronika padł mi pendrive, myślę, że może da się go odratować, że jest t...
źródło: comment_1644759172nBbXSeFNjd2F5g98ACphQp.jpg
  • 11
@darek-jg: @3zMK2: @tell_me_more: i dowalają takie obudowy, że dwóch obok siebie nie wetknę ¯\_(ツ)_/¯ Jak ma być wygodnie to tylko dziurki na sznureczki powinny być :< ja się czuję oszukany, specjalnie kupuję pendrive bo to niby żywotniejsze niż karty SD a potem ci taki zdycha po miesiącu.
@Zrzyck: są mniejsze pendrajwy wielkości portu USB.

ja się czuję oszukany, specjalnie kupuję pendrive bo to niby żywotniejsze niż karty SD

technologia jest ta sama, inny jest tylko interfejs. Rzeczywiście łatwiej zepsuć kartę SD bo łatwiej się ścierają styki :) bramki NAND w środku i tak się raczej nie zepsują.
@Zrzyck: I od razu ci dopiszę - marża na tych produktach jest tak niska że nie da się opuścić więcej jak 10% ceny sieciówki więc jeśli kupiłeś coś taniej z alledrogo to gratuluję zakupu podróbki ( ͡° ͜ʖ ͡°)