Wpis z mikrobloga

Warszawskie Mirki i Mirabelki - w weekend odwiedza mnie w Warszawie nastoletnia rodzina, gdzie można z nimi pójść? Planujemy Koszyki, jakiś standardowy spacer po starówce. Jeszcze nieletni, więc Pawilony nie do końca są dla nich, ale szukam fajnych miejsc, gdzie można zjeść coś ciekawego i może nawet "instagramowego". Bywali regularnie w wawie na szkolnych wycieczkach, więc standardowe muzea typu PW, czy Kopernik już dobrze znają. Przez pandemię wypadłem z obiegu, zamknęli mi Bereka, gdzie można zjeść fajne śniadanie w weekend (jakieś fajne śniadaniowe promo?) lub lunch jeszcze w tygodniu?
#warszawa
  • 9
@ZenoChame: byłeś? Tego typu muzea są we wszystkich Pragach, Berlinach i innych popularnych miastach, a zwiedzanie polega na gapieniu się na kilka zabytkowych komputerach, zagraniu w Pacman i zapłaceniu za to nieadekwatnie dużych pieniędzy. To jak muzea seksu i tortur, też poupychane w turystycznych miejscach i oferują słaba ofertę, często opartą na popularnych mitach, ale przynajmniej za wysoką cenę biletu.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@burzopol: ja nie tylko tu bywam, ale i pracuję na wolontariacie. Myślę, że wybór konsol i komputerów które można wypróbować jest dosyć spory. Od Atari, Commodore, NES, przez SNES, komputery z lat 2000, a kończąc na playstation 2 i xbox 360. Mamy nawet takie ciekawostki jak vectrex albo ameprod. Ze wszystkiego można korzystać, a nie tylko popatrzeć.