Przecież ta konsola na chwilę obecną nie posiada ŻADNEJ gry ekskluzywnej. Nowe halo i forza wyszły równiez na poprzednią generacje. Dodatkowo dashboard i pad zostały niezmienione względem xbox one. Na Playstation 5 do tej pory wyszły takie exy jak Demon's souls, Returnal, Deathloop (tak wiem na xboxa kiedyś też wyjdzie), Ratchet and clank rift apart, a za kilka miesięcy wychodzi Forspoken.
@manikcs: Ale "inne" gry są też możliwe do ogarnia na platformie konkurencji dla tego jestem ciekawy co skłoniło posiadaczy xsx do zakupu, bo ja obecnie nie widzę zbyt wiele plusów.
@Hermen_Hulst: Tego nie wykluczam :) Sam czekam na jakieś exy na xsx, żeby móc go kupić z czystym sumieniem, bo na razie do xsx przekonuje mnie jedynie możliwość emulacji psx i ps2, no ale sory, nie będę kupował xsx tylko dla tej funkcjonalności xd
@Uszanowankoo: jest taki sens, że jak kupowałem pierwszą konsolę do grania w życiu, to wziąłem: 1. To co ma w mojej opinii lepsza bazę gier. Z ps jedyne co chciałem ograć to tlou. Przeżyję brak tej gierki, za to powoli nadrabiam braki z wielu lat. 2. Lubię pudełka i generalnie możliwość kupowania używek do mnie przemawiała- dlatego nie series s. 3. Game pass- mam małe dzieci i mało czasu do grania, a gry szybko mi się nudzą. Game pass pozwala mi na żonglowanie grami niewielkim kosztem. 4. Chciałem konsolę przyszłościową- z resztą to moja pierwsza konsola w życiu i marzenie z dzieciństwa- która pociągnie gry za lat 5, dlatego też nie xss i poprzednia generacja. 5. Mała dostępność ps też zadecydowała ale w
@Uszanowankoo: Kupie PS jak wyjdzie jakaś slimka żeby mieć gdzie ograć Ragnaroka i mieć znowu do pogrania Wiedza to Potęga czy To jesteś Ty, tyle dla mnie warte jest PlayStation. Zawartość Gejpassa jest różna ale zawsze spoko że można sprawdzić dany tytuł w ramach abonamentu i tyle. Forza i abo były głównym motywem który skłonił mnie do przejścia do Zielonych
@Uszanowankoo: wszystkie argumenty masz podane wyżej ¯\_(ツ)_/¯ Poza tym nie każdy musi być jakimś tryhardem i grać w każdą grę ex z PlayStation. Mnie np. nie interesują różne SF więc exy jak Marvel, Spiderman, Star Wars odpadają w przebiegu. Po analizie zysków i strat obu platform jestem w stanie poświęcić 2-3 możliwie interesujące mnie exy dla ogólnego dobra Xboxa.
@manikcs: o to to. Każdy zawsze wylicza exy ale jak sobie policzyłem to z aktualnie tych co wyszły i są zapowiedziane interesuje mnie tylko horizon i god of war. Czyli 2 gry na przestrzeni 3 lat już pomijam, że to gry także na ps4. Jak czytam wypowiedzi niebieskich to mam wrażenie, że te osoby grają w każdy gatunek i cokolwiek co ma "znaczek" ex.
@Medonix: w mojej półtora-rocznej przygodzie z ps4 i ograniu kilku "must play" ex-ów tak naprawdę urzekły mnie TLoU i GoW. Może jestem już boomer i jakbym zagrał w takie Uncharted w swoim czasie inaczej bym go czuł. Ale takie oskryptowane do bólu bajki mnie nie kręcą ¯\_(ツ)_/¯
@Uszanowankoo: typie, series x jest zajebisty. Ale na początku myślałem tak jak ty, że to średni upgrade względem one S. Ale jak to działa to malina. Uruchamia sie sekundę, gry wznawiasz instant, cichutkie I nie wygląda jak kondon.
@Uszanowankoo: Jak dla mnie jedynym sensownym wyborem był Xbox: - skalowanie do 1440p (nie potrzebuję telewizora, gram na monitorze) - obsługa VRR (dla mnie podstawowa funkcjonalność, szczególnie na konsoli ograniczonej mocy) - pad na akumulatorki zamiar baterii która pada po 4 godzinach - grałem w mityczne exy na PS4 Pro i większości nie doszedłem nawet do połowy bo były zwyczajnie nudne, chociaż technologicznie cuda. Gry które robi MS bardziej
@Uszanowankoo: Z PS5 to jest tak, że ta konsola jest świetna bo ma EXy. Z Xboxem jest tak, że ta konsola ma wszystko lepsze od PS5 poza EXami ( ͡°͜ʖ͡°). Wybór należy do Ciebie.
Przecież ta konsola na chwilę obecną nie posiada ŻADNEJ gry ekskluzywnej. Nowe halo i forza wyszły równiez na poprzednią generacje.
Dodatkowo dashboard i pad zostały niezmienione względem xbox one.
Na Playstation 5 do tej pory wyszły takie exy jak Demon's souls, Returnal, Deathloop (tak wiem na xboxa kiedyś też wyjdzie), Ratchet and clank rift apart, a za kilka miesięcy wychodzi Forspoken.
#xbox #ps5 #ps4 #gry #konsole
Zadałem pytanie, bo chciałem poznać zdanie posiadaczy xsx.
@Uszanowankoo: Gejpass, dziękuję dobranoc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. To co ma w mojej opinii lepsza bazę gier. Z ps jedyne co chciałem ograć to tlou. Przeżyję brak tej gierki, za to powoli nadrabiam braki z wielu lat.
2. Lubię pudełka i generalnie możliwość kupowania używek do mnie przemawiała- dlatego nie series s.
3. Game pass- mam małe dzieci i mało czasu do grania, a gry szybko mi się nudzą. Game pass pozwala mi na żonglowanie grami niewielkim kosztem.
4. Chciałem konsolę przyszłościową- z resztą to moja pierwsza konsola w życiu i marzenie z dzieciństwa- która pociągnie gry za lat 5, dlatego też nie xss i poprzednia generacja.
5. Mała dostępność ps też zadecydowała ale w
Zawartość Gejpassa jest różna ale zawsze spoko że można sprawdzić dany tytuł w ramach abonamentu i tyle.
Forza i abo były głównym motywem który skłonił mnie do przejścia do Zielonych
Mnie np. nie interesują różne SF więc exy jak Marvel, Spiderman, Star Wars odpadają w przebiegu. Po analizie zysków i strat obu platform jestem w stanie poświęcić 2-3 możliwie interesujące mnie exy dla ogólnego dobra Xboxa.
Komentarz usunięty przez autora
@Uszanowankoo: taki jest sens, że kupujesz Xbox series X, płacisz 5 dyszek abonamentu na miesiąc i grasz w 300 gier dowolnych gatunków kiedy chcesz i
Jak dla mnie jedynym sensownym wyborem był Xbox:
- skalowanie do 1440p (nie potrzebuję telewizora, gram na monitorze)
- obsługa VRR (dla mnie podstawowa funkcjonalność, szczególnie na konsoli ograniczonej mocy)
- pad na akumulatorki zamiar baterii która pada po 4 godzinach
- grałem w mityczne exy na PS4 Pro i większości nie doszedłem nawet do połowy bo były zwyczajnie nudne, chociaż technologicznie cuda. Gry które robi MS bardziej
@zjadlbym_kebaba
@Medonix
@MisPluszowyZWadaWymowy jest dla ludzi, których nie stać na PC i PS5, potem usprawiedliwiają, że niby grają w te gówno gierki i im dobre exy niepotrzebne
¯_(ツ)/¯¯_(ツ)/¯¯_(ツ)_/¯