Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 16
Jaki jest obecnie sens posiadania xbox series x?

Przecież ta konsola na chwilę obecną nie posiada ŻADNEJ gry ekskluzywnej. Nowe halo i forza wyszły równiez na poprzednią generacje.
Dodatkowo dashboard i pad zostały niezmienione względem xbox one.
Na Playstation 5 do tej pory wyszły takie exy jak Demon's souls, Returnal, Deathloop (tak wiem na xboxa kiedyś też wyjdzie), Ratchet and clank rift apart, a za kilka miesięcy wychodzi Forspoken.

#xbox #ps5 #ps4 #gry #konsole
Uszanowankoo - Jaki jest obecnie sens posiadania xbox series x?

Przecież ta konsola...

źródło: comment_1644501804tRxiCjuojduQ2fxwvE3DF3.jpg

Pobierz
  • 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Uszanowankoo ten gamepass jest c-----y, ale może dlatego że korzystałem na pc. Gierek fajnych może kilka. Flight Simulator, sea o thieves. W mass effect pograłem 30 min i w-------m. Nie ma co gadać, najwięcej exclusivow jest na pc. Csy lole pubgi, teraz lost ark, a to są tylko gry w które ja grałem. Doty, rtsy, mogę wymieniać w nieskończoność. Jako posiadacz pc miałbym w------e na Xboxa, bo grałbym w to samo,
  • Odpowiedz
  • 1
@Uszanowankoo: Taki sam jak kupowania rtx 3070 zamiast 1080ti do PC. Szybsza, wydajniejsza, obsługująca nowe technologie - ale można grać na tych samych grach. Tak samo w przypadku series X, a one X.
Microsoft nie potrzebuje zmuszać exami do kupna nowej konsoli jak Sony. Nawet nie zmusza do kupienia konsoli by cieszyć się najnowszymi grami Xboxa.
Jak widać model biznesowy jest lepszy niż Sony, skoro to Sony teraz próbuje nadrabiać
  • Odpowiedz
  • 0
@Uszanowankoo: no eksy są na platformę Xbox, do której należy również pc i chmura. W Halo Infinite nie pograsz na Sony, w Starfield za kilka miesięcy (miejmy nadzieję ( ͡° ͜ʖ ͡°)) również. ¯\_(ツ)_/¯

A poza tym, to poza eksami nie ma gier? A Elden Ring? A nowy Stalker wkrótce? Ja teraz ogrywam ponownie Fallouta 4, bo mogę i działa w sztywniutkich 60 FPS. Chyba każdy
  • Odpowiedz
a co jeżeli kogoś stać na pc, ale woli pracować na laptopie a rozrywkę ograniczyć do grania na konsoli?

@Jubei: to znaczy że go nie stać, bo jakby go byłoby stać to kupiłby sobie pc do gier. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
  • 0
@kerdian: poczekaj, bo chyba się zapowietrzyłeś. Pracuję na laptopie który ze mną jeździ do biura, więc do pracy zdecydowanie nie potrzebuję pc. Do grania wybrałem konsolę, bo nie widzę sensu stawiania pieca gdzieś obok tv, poza tym na konsoli mam quick resume i nie potrzebuję klawiaturstwa - w grze jestem w kilkanaście sekund, jak mam już dość w kilka sekund odkładam pada na stolik i po sprawie. Jak nie ogarniasz
  • Odpowiedz
Do grania wybrałem konsolę, bo nie widzę sensu stawiania pieca gdzieś obok tv

@Jubei: Bo nie stać cię na miejsce na biurko?

A co do klawiaturstwa - na PC w zdecydowaną większość gier gram na padzie. Od momentu włączenia PC do uruchomienia gry też mija maks 30 sekund.
  • Odpowiedz
gry na GamePass to średniaki.

@ethics: Ja tam nie narzekam. W ramach Game Passa przeszedłem dwa razy Wiedźmina 3, do tego rdr2, gta V, Hadesa, nier automata, Skyrima, hellblade, a teraz sobie pykam w trylogię mass effecta i it takes two. Dzieciaki grają w Forzę, Minecraft i Minecraft Dungeons. No i jeszcze fifka wchodzi od czasu do czasu.

A wkrótce stalker 2.
  • Odpowiedz
  • 0
@kerdian: co ty palisz? Szałwię? XD Na c--j mi biurko w salonie, tym bardziej w pobliżu telewizora? Nazywasz biedakami ludzi którzy nie grają na pc, jednocześnie sam grasz jak plebs przy biurku. Eeee tam, nie zawracaj d--y trollu.
  • Odpowiedz
  • 0
@kerdian: aaaa no tak, jak się mieszka z rodzicami to pewnie przy biurku wygodniej. No cóż, ja wolę zalegać na sofie przy kominku grając na dużym oledzie. Odpuszczę te wasze bogackie rytuały. xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Jubei: Elden ring i Stalker również wyjdą na Ps5 więc to żaden argument. Oczywiste jest, że wybiera się platformę, która daje więcej możliwości :)
Akurat Halo jest średniakiem tak jak większość exów na xboxie.
  • Odpowiedz