Aktywne Wpisy
Qurvinox +6
Czołem Mirunie,
kupiłem mieszkanie z rynku wtórnego, którego właścicielem stanę się 1lipca i właśnie wtedy chciałbym wejść z remontem.
Na start kuchnia, łazienka i toaleta. Chciałbym prosić Was o ocenę mojego planu i o ewentualny komentarz co mógłbym zrobić inaczej.
1. Własnoręcznie kucie płytek w trzech wyżej wymienionych pomieszczeniach.
2. Zatrudnienie hydraulika do łazienek, do poprawy instalacji.
3. Zatrudnienie gazownika do przeniesienia rury z gazem w kuchni.
4. Zatrudnienie elektryka do porobienia
kupiłem mieszkanie z rynku wtórnego, którego właścicielem stanę się 1lipca i właśnie wtedy chciałbym wejść z remontem.
Na start kuchnia, łazienka i toaleta. Chciałbym prosić Was o ocenę mojego planu i o ewentualny komentarz co mógłbym zrobić inaczej.
1. Własnoręcznie kucie płytek w trzech wyżej wymienionych pomieszczeniach.
2. Zatrudnienie hydraulika do łazienek, do poprawy instalacji.
3. Zatrudnienie gazownika do przeniesienia rury z gazem w kuchni.
4. Zatrudnienie elektryka do porobienia
Essology +256
Co najlepsze, umowę podpisałem w listopadzie i gdzieś do początku stycznia ten internet działał 10/10, mogłem grać w gierki, oglądać netflixa etc bez najmniejszych problemów, ale potem wszystko się zesrało xD
Oczywiście umowa na czas określony a za jednostronne zerwanie umowy przewidzieli drakońskie kary xD
Mam jakieś pole działania oprócz pisania do dziadów reklamacji i liczenia na to, że w końcu wyeliminują problem? Z internetu korzystam po wifi, tak jak mówię, pierwsze dwa miesiące było wspaniale, prędkości rzędu 150-200 mb/s, teraz najczęściej nawet 1 nie wyciąga xD
#internet #prawo #prawokonsumenckie
@JanuszKarierowicz: Miałem podobnie, wypowiedziałem umowę z powodu niewywiązywania się przez dostawcę z warunków umowy. Z obecnym nie mam problemów.
Pracowałem na kablu.
2. Jeśli na kablu jest OK, a na wifi nie, to szukaj przyczyny - radio routera, radio komputera, zajęte kanały przez sąsiada.
Odstąpienie to nie wypowiedzenie, więc kary umowne tutaj nie łapią. Doczytasz więcej w necie jak przyjdzie