Wpis z mikrobloga

@beethoven: gadałem wstępnie z babeczką z tego uniwerku, muszę zdać jedynie egzamin z angielskiego na C1 i bardzo spora szansa na przyjęcie, ale wolałbym jeśli już to chyba od przyszłego roku w sumie zabawna była ta rozmowa, bo używam oczywiscie na codzien po minimum 8h niemieckiego plus nauka w domu a ona bardzo chciała po angielsku gadać (raz na parę zdań wtykałem jakieś niemieckie słówko i pod koniec pożegnałem się po
@beethoven: nie wiem czy sobie poradzę, a kazdy rok czesne 9k €, kasę mogę dostać od rządu i musiałbym koniec końców chyba z 1/4 tylko spłacić 5 lat po studiach, to brytyjski uniwerek
@Serylek: no to musisz się zorientować. Pamiętaj też, że funkcjonuje też takiego jak Working Student i w trakcie studiów możesz dorwać coś fajnego.

To że angielski to żaden problem jeśli chodzi o pracę po.
@beethoven: znaczy na pewno niemiecko-brytyjski papier by miał jakąś wartość na pewno dużo większą niż polski i na rynku niemieckim pracodawcy mieliby lepszy pogląd na moje wykształcenie
@Serylek: może tylko na samym początku w przypadku praktyk. Zależy co konkretnie chcesz po tym robić, ale większe znaczenie ma co konkretnie umiesz, jakie projekty robiłeś, ewentualnie jakiś publiczny profil na githubie. Angielski obowiązkowo, niemiecki to różnie bywa.