Wpis z mikrobloga

@Satanistic: zależy co robisz, ale wiele firm z ww. powodów postawiło onepagera, tak żeby "coś było" i #!$%@?. MSZ coś musisz mieć, bo to potwierdza wiarygodność i nie każdy używa FB, ale są firmy, które operują głównie o sociale i nie narzekają.
@Satanistic: Co do zasady warto z kilku powodów:
- uniezależniasz się od zewnętrznych dostawców. Jak będziesz miał tylko profil na facebooku, a facebook go zablokuje/wysiądzie, to jesteś w dupie
- większa kontrola nad treścią - nie musisz np. kompresować zdjęć do takiego poziomu
- ruch z innych kanałów - wyszukiwarka google nie specjalnie przejmuje się profilami socialowymi, a treści postów nie podlegają takiej indeksacji jak strony www
- dane - analityka
@Satanistic: Warto mieć i to i to. Własną stronę możesz łatwiej pozycjonować, przez co pozyskasz więcej klientów. Utrzymanie strony nie jest drogie - domena 100zł miesięcznie, hosting 50-200zł rocznie (jeżeli jest to zwykła strona wizytówka to może być najtańszy hosting).
@Satanistic: Strona www jest Twoją platformą. Możesz przez nią zbierać np. zapisy do newslettera. Dopóki płacisz nikt Ci jej nie zabierze. Konto na FB, IG, TT to nie Twoja własność. System zablokuje Twoje konto, ktoś Cię z niego okradnie i zostajesz bez niczego.
@powaznyczlowiek: @ujdzie: @Mathieu_gbw: @zibizz1: @JuneJohn: @Iudex: @nophp: @odysjestem: @damianooo8: @GaiusBaltar: @aliali22b:

Zbiorczo dziękuję za odpowiedzi. Przekonaliście mnie solidnie, że muszę mieć koniecznie stronę. Branża projektowanie ogrodów i architektura. Całość się kręci bardzo dobrze, stąd moje myślenie o zbędności strony, ale faktycznie, uzależniłem się od platform, które mają nade mną kontrolę. Serdecznie dziękuję
Branża projektowanie ogrodów i architektura

@Satanistic: No, to rzeczywiście będziesz miał potencjał na ruch np. z Instagrama, ale w takim biznesie zwróciłbym szczególną uwagę na dopieszczenie wizytówki w google. "Satanistic - projekty i architektura ogrodów - Warszawa Wilanów" i potem ładnie uzupełnij profil. Ocena 4.9 od pierwszych 5-10 klientów i masz z bańki podstawy moim zdaniem.
@Iudex: Jakieś 3 tygodnie temu dzwonili do mnie z gugla w sprawie tej wizytówki, strasznie się zniechęciłem, bo kobieta stosowała od samego początku różne metody sprzedaży znane mi z książek dla handlowców. Przy drugiej rozmowie, po przesłaniu oferty wstępnej dorzuciła jeszcze (myśląc, że to dobry bonus do oferty), że oni samodzielnie co jakiś czas piszą komentarze dla swoich klientów, a nawet "te negatywne też się zdarzają, jak przelewu na czas nie