Wpis z mikrobloga

• 2
@n_____S przecież zazwyczaj na bagnecie między min a max jest około 1 litra a tutaj mamy dolewkę 1,5 litra czyli bagnet musiał być suchy
  • Odpowiedz
@spie_z_tata: według tego co wrzuciłes to 250zł/ za 1 łożysko to normalna cena za robociznę, tutaj 500zł za 2.

Same łożyska ponoć jakieś dobre, markowe

@n_____S przecież zazwyczaj na bagnecie między min a max jest około 1 litra a tutaj mamy dolewkę 1,5 litra czyli bagnet musiał być suchy

@FoxX21: ponoć było na minimum, przyznam, że nie sprawdzałem ubytku bo jakoś się przyzwyczaiłem, że moje poprzednie auto
  • Odpowiedz
@trzaichlac69: osobiscie uwazam ze normalna stawka, nie wiem ile tez przy tym sie mordowal bo czasami jak sie zapiecze to troche pracy jest, ale generalnie az tak nie skroil mogl 50 zl taniej ale inna sprawa tez... jakie lozyska wstawil i czy ci pokazal WZ, czy fv bo wiem jak ludzie potrafia kombinowac...
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@LuxEtClamabunt: Polecam zobaczyć wymianę łożysk w tym modelu. Niestety zwrotnica jest z alu a łożysko z piastą stanowe. Pomiędzy alu i stałą zachodzi po tylu latach praktycznie do zespawanie i potrzebna prasa+ grzanie palnikiem.. Jednak normalnie to powinno kosztować około 400zł w zależności od warsztatu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@trzaichlac69: Tak, ale potrzeba jest wyjęcia całej zwrotnicy i wzięcie na prasę oraz często palnik idzie w ruch. Zwrotnica alu a piasta stalowa i potrafi się to przez 15 lat prawie zespawać. Co do ceny części tanie zamienniki w tym modelu są bardzo mało trwałe a dobre zamienniki kosztują około 900zł i ori około 1200zł
  • Odpowiedz