Aktywne Wpisy
paniswiata +42
Państwo Biela na pewno muszą być dumni, że córka weszła z takim impetem do show biznesu XD #danielmagical #patostreamy #famemma
Czy istnieje jakiś trening lub metoda pracy nad sobą, żeby można było uporządkować myśli i nauczyć się głęboko skupiać się na nich bez rozpraszania innymi? Mam od zawsze problem z rozpraszaniem, słabą koncentracją i gonitwą myśli w postaci kreowania kaskady pokrewnych wątków, które następują jeden po drugim, aż oryginalny wątek ucichnie, zostanie zapomniany lub straci znaczenie w morzu tych pozostałych.
#psychologia
#psychologia
Cały projekt: https://shop.januszjurek.info/the-lord-of-the-cards-nft/ albo
https://www.behance.net/gallery/135966099/The-Lord-of-the-Cards-NFT
i jakby ktoś tam chciał poobserwować:
https://www.instagram.com/januszjurek.info/
#art #sztuka #grafika #grafika3d #grafikakomputerowa #grafika #januszegrafiki #tworczoscwlasna #chwalesie #pogopasztukaspam #nft
@fideriankoons: Czekaj, chcesz mi wmówić że skopiowanie grafiki uniemożliwia skorzystanie z niej? xD
NFT z małpkami też jest inwestycją, ale krókoterminową i dość ryzykowną, na bazie której stworzył sie zalew bezwartosćowych rzeczy.
Zależy jak chcesz skorzystać. Trzymac na dysko sobie możesz... zarabiać na niej już nie...
@dodo_: Ołata jest za sesje menniczą, a w takiej sesji można wybić cała serie lub jedna sztukę.
Można zrobić na 2 sposoby:
- jako Ethereum: koszt zalezy od ilości obciązenia sieci... miesiąc temu było 350 USD, potem spadło do 250, a w wakacje było 30 USD
- jako Polygon - wypuszczaz za darmo jako "pseudotoken". Własciy token tworzony
@fideriankoons: Jak to się ma do porównania stanu posiadania na koncie a losowego numerku w txt? Kiedy inwestuję w sztukę - inwestuję po to, żeby móc na nią patrzeć, skopiowanie grafiki umożliwia mi taką funkcję. Ba! Skopiowaną grafikę tak samo mogę przerabiać i na niej zarabiać w świetle widzenia Polskiego prawa. Równie dobrze mogłes porównać do arbuza.
Zważywszy, że obecnie sztuka w wiekszosći jest tworzona cyfrowo, to NFT lub cos na tej bazie będzie coraz częściej wykorzystywane na rynku sztuki... zwłaszcza, że cały
Jednym z powodów jest to, że Picasso tworzył obrazy ( tylko jedna sztuka), a ja tworze grafiki (jest matryca/ plik) i można ją powielać do woli. Aby zyskały na kolekcjonerskiej wartości mogę je certyfikować, mogę je numerować, mogę je ograniczyć do wydruku tylko kilku kopii) NFT jest tylko narzędziem, które w tym pomaga.
Nie wiem czy Dali by się dorobił na NFT ale wszystkie fizyczne przedmioty (nawet czeki czy serwetki) z jego podpisem chodziły za gruby hajs.
To chyba jedyny legitny kierunek jeśli ktoś nie umie w olej czy inne tradycyjne sztuki, a chce zarabiać jako artysta.
NFT jest spoko jeśli traktujemy to trochę jak bilet, wtedy jego weryfikowalność
@Mopek666: do czasu otrzymania pozwu za powielanie i przerabianie bez zgody autora. Ale na ten problem w sumie wystarczy umowa z "właścicielem" grafiki, nie potrzeba tu NFT( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Theo_Y: W teorii. W praktyce udowodnienie naruszenia praw jest bardzo trudne.
@fideriankoons: Ale przecież ten link i prawa nie mają żadnego związku z tym NFT. Jak ktoś odsprzeda to NFT, a nie przekaże nabywcy wersji 300 ppi, to co? Jak ktoś skopiuje tę wersję 300 ppi, to co? A prawa do użytku komercyjnego, są podpięte do tego NFT czy nie?
@fideriankoons: Co to znaczy "można"? Czy ten link jest zawarty wewnątrz NFT – a tym samym publiczny – czy też jest wysyłany pierwszemu nabywcy – a tym samym nic nie wiąże NFT i tego linku – czy też jest wysyłany na żądanie do bieżącego właściciela NFT – a jeśli tak, to czy ten link jest zabezpieczony przed dostępem osób nieuprawnionych?