Wpis z mikrobloga

#pracait Hej wykopki moje drogie, piszę tu bo już nie mam pomysłu, szukam frontend i backend developerów, praca tylko zdalna, powiedzmy, że takich midów. Projekty fajne bo związane ze sportem. Szukamy do firmy i szukamy a nikt nam nie wpada, nie ma tych ludzi? Przecież to w teorii najłatwiej powinno się znaleźć. Nie wiem, jeżeli macie kogokolwiek albo sami jesteście zainteresowani to dajcie znać.10-16k. O tym, że przydałby się nam Unity dev to nie wspomnę, albo Android/iOS.... ;)
#programista15k
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KolecKuktasa: to jest wazna informacja, bo jeśli np dajecie do 16k brutto uop dla mida to znaczy że na b2b dostanie 19.3 + za rzeczy typu urlopy/chorobowe więc ja zawsze jak czytam oferty to wolę żeby bylo napisane ile mają budżetu i jakie dostepne umowy, każdy programista policzyć sobie umie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@yggdrasil: no właśnie albo juniorzy po kursach się zgłaszają albo Indie xD no właśnie nie wiem sam czy dużo czy mało ale nie liczę na seniora z 5+ doświadczeniem tylko powiedzmy 2-3 lata kogoś, kto wszedł robi we froncie ogarnia jednego frameworka to 16k brutto na uop po 2-3 latach myślę, że jest spoko
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@KolecKuktasa: no jasne że dużo. I tak trzeba masę osób przemielić żeby kogoś znaleźć porządnego więc zasięgi są bardzo ważne przy szukaniu i aktywne dobijanie się do ludzi. Tak jak np ja ustawiam wysoko poprzeczkę i czekam a coś wpadnie tak samo pracodawca może ustawić nisko widełki i czekać aż kogoś złowi, zawsze się da kwestia jak długo ktoś jest w stanie czekać o jak długo nowa osoba się utrzyma
  • Odpowiedz
@KolecKuktasa: Tylko problem jest taki, ze ogarnięty mid w dobrej firmie pewnie zarabia podobnie. Musicie czymś zachęcić kandydata, na poziomie mida to będzie kasa albo jakiś mega super hiper projekt, ale to raczej dla jakiegoś principala, który ma już wylane w hajsy.
  • Odpowiedz
@KolecKuktasa: podawalibyście na b2b to by o wiele lepiej wyglądało. Nikt nie chce uop. Policz to 16k z kosztami pracodawcy i podziel przez 18, bo to jest kwota jaką płacisz za 18 dni pracy. Wynik podziel przez 8h i taką stawkę daj w ogłoszeniu zaznaczając, że urlop czy chorobowe we własnym zakresie/niepłatne.
  • Odpowiedz
Tylko problem jest taki, ze ogarnięty mid w dobrej firmie pewnie zarabia podobnie.

@yggdrasil: Dobry Junior tyle zarabia. Jestem przykładem w sumie, a mieszczę się pomiędzy 10-16k brutto
Teraz miałem parę rozmów to bez zająknięcia za junmida 2,5 roku expa 22k miesięcznie netto b2b firmy płacą
  • Odpowiedz