Aktywne Wpisy
lunaexoriens +48
"Podobają nam się naturalne kobiety, a nie glonojady", "po co kobiety sobie to robią" itd. A jak kobieta po czterdziestce pokaże się bez makijażu, to nagle piwniczaki odkrywają, że starzenie się istnieje.
#logikaniebieskichpaskow #rozowepaski
#logikaniebieskichpaskow #rozowepaski
mickpl +283
TVN w Faktach obszerny materiał o kredytach 0% i tym, że 1/3 wpłat na kampanię KO pochodziła od deweloperów.
Konrad Frysztak, czyli ten polityk KO, który jako pierwszy ogłosił 0% 3 stycznia pedzioł, że nic o sprawie nie wie XD
#nieruchomosci
Konrad Frysztak, czyli ten polityk KO, który jako pierwszy ogłosił 0% 3 stycznia pedzioł, że nic o sprawie nie wie XD
#nieruchomosci
Mirki i Mirabelki, proszę Was o radę w życiowej rozterce.
Zacznę od przedstawienia swojej sytuacji życiowej. Mam 30 lat, pracuje w korpo jako inżynier, zarabiam lekko ponad średnią krajową i wynajmuje pokój w mieszkaniu w mieście wojewódzkim. Całe moje życie kręci się wokoło pracy, pomimo, że nie jest ona aż tak absorbująca, po prostu nie mam nic poza nią. Wygląda to jak typowa emigracja zarobkowa, tylko, że we własnym kraju i przedłuża się już kilka lat... Nie jestem towarzyska osobą, nie mam wielu znajomych, jeżeli już to raczej takich dalszych niż bliższych, wiec wieczory spędzam się nudząc bądź oglądając jakieś seriale na Netflixie.
I teraz na poważnie zastanawiam sie, co ze sobą robić dalej, mianowicie:
- czy wrócić do rodziców na wieś i jakoś powoli biedować, ale przynajmniej mając do kogo się odezwać po pracy,
- czy postawić wszystko na jedną kartę i wyemigrować za granice i tam szukać swojego życia - prawdopodobnie wyglądałoby podobnie jak tu i teraz tylko z inną walutą na koncie,
- czy żyć dalej jak żyje, z nadzieją, że coś się magicznie odmieni? Czyli pracować, żeby się utrzymać i opłacić czynsz za pokój plus coś odłożyć - biorąc pod uwagę inflację to sami wiecie jak jest... O zakupie własnych 4 kątów już nawet nie marze...
Nie wiem co robić dalej, bo czuję, że wewnętrznie jestem wypalony i samotny.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Jeśli jakiś temat faktycznie Cię wciągnie, chętnie będziesz się tym dzielił z innymi.
Ewentualnie zorganizuj wykopowe p--o w Twoim mieście, może ktoś dołączy na browara, a nic tak nie ułatwia w tym kraju kontaktów towarzyskich jak a-----l ;)
Jak wyżej najpierw spróbuj choć trochę poprawić byt tutaj, znajdź jakieś hobby, sport, polecam rolki, jakieś zajęcia grupowe z czegokolwiek, nawet jak się nie uda przenieść tych znajomości poza lekcje to i tak można fajnie