Wpis z mikrobloga

Odchodząc na chwilę od tematu reprezentacji i agenta 711 powiem wam że brakuje mi mocno Orange Sport w polskiej telewizji.
Gdzieś w latach 2012-2014 miałem to w swojej ofercie i bardzo miło wspominał programy takie jak sport raport co godzinę czy o 22 podsumowanie całego dnia. Pasek który w trakcie programów wrzucał nam informacje w stylu "Danny Welbeck (Arsenal) kontuzjowany, nie zagra z Crystal Palace" albo "Janusz X (FC Wypizdowie) łączony z GKS Tychy (1.liga)". Nie mieli jakiś zajebistych praw telewizyjnych, wiem że swego czasu oglądałem u nich 1 ligę, serie A czy ligę szkocką. Do tego kilka telewizji klubowych, bardzo lubiłem oglądać tam arsenalową telewizję, chyba jeszcze mieli AC Milan. I chociaż na tamtą chwilę nie mieli nazwisk (poza Zarzecznym i Basałajem) ale za to młodą i dynamiczną redakcję z której takie nazwiska jak Piotr Dumanowski, Łukasz Wiśniowski, Maja Strzelczyk czy Mateusz Święcicki dzisiaj są poważnymi dziennikarzami i pracują w największych stacjach. Nie dążyli do bycia konkurencją dla nsport czy polsatu w tamtym okresie, i to miało swój urok. Strasznie brakuje mi tych programów. Dzisiaj powiecie że przecież jest #kanalsportowy ale to nie to samo, zwłaszcza że Borka ego jest pewnie większe niż kwadrat ego młodzieży z OS sprzed 10 lat.

Najlepsze w każdym bądź razie było to że mieli te takie swoje raporty, wiadomości sportowe czyli coś co wtedy oglądałem niemalże codziennie, a dzisiaj jakoś sportowe raporty na TVP Sport czy... nie wiem czy jest cokolwiek innego w tym temacie, ale no nie mam takiego czegoś żebym to odpalał i oglądał. W momencie gdy jest już przesycenie piłką i każdy walczy o prawa i jak najlepszą jakość mocno mi brakuje czegoś takiego czym wtedy było Orange Sport.

#mecz #sport #orangesport #pilkanozna #telewizja
michalxd21 - Odchodząc na chwilę od tematu reprezentacji i agenta 711 powiem wam że b...

źródło: comment_1643489018h5cc9h4wUfYuNTn98Vuyl3.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michalxd21:

Orange Sport w połączeniu z kanałem Orange Sport Info było super, jak się miało wolne to się włączało rano i się słuchało na bieżąco ich newsów czy pasma porannego. Jak Kubica miał wypadek to oglądałem wtedy cały czas

No ale Francuzi podjęli decyzję o wygaszaniu kanału i z czasem było z ich oferta coraz gorzej, kanał Info w ogóle zlikwidowali a ten główny kanał długo też nie pociągnął
  • Odpowiedz
@aut91: ja pamiętam jakoś w podstawówce rodzice zabraniali mi zarywać nocek dla NBA więc się wycwaniałem, kładłem się o 21-22, wstawałem o 4-5 żeby pooglądać trochę kosza a potem od razu Orange Sport żeby newsów posłuchać i w szkole z chłopakami robiłem za skarbnicę wiedzy od rana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@michalxd21: no i oczywiście hyde parki z Pawką Zarzecznym, który tam niejednokrotnie gasił telefony widzów. O Boże, gdyby on dzisiaj żył to pewnie robiłby hejt parki z 100k ludu na live ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@michalxd21: czy oni nie mieli przypadkiem ligue 1? A co do serie a to uwielbiałem niedzielki rano i te mecze najwcześniejsze na żywo. Nostalgia. Oglądałem też mocno 1 lige polska xD ale wynikało to wszystko z tego że nie było nas stać na cyfrę +, a ten kanał był w jakimś niskim pakiecie nawet
  • Odpowiedz
@michalxd21: Pamiętam jak Celtic nie sprzedał praw meczowych rewanżowego meczu Legia-Celtic i na orange sport była relacja z telefonami od widzów, którą prowadził Zarzeczny. Fajny klimat był, każdy podekscytowany bo Legia grała dobrą piłkę i była nadzieja na powrót po latach do ligi mistrzów. Szkoda, że wtedy tak się nie stało, chociaż 2 lata później na kompletnym farcie po wylosowaniu w dwóch ostatnich rundach najsłabszego rywala jakiego tylko się dało
  • Odpowiedz