Aktywne Wpisy
volumenis +55
Cześć Mirki i Mirabelki, w ubiegłym miesiącu miałem okazję jeździć trochę Tesla Cybertruck po Kalifornii.
Głównie w okolicach Oakland - San Francisco - San Jose.
Samochód nie jest idealny, ale frajda z jazdy jest spora. Fajne jest też to, że można poznać wiele osób jeżdżąc takim samochodem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli macie pytania, chętnie odpowiem.
#ama #tesla #cybertruck
Głównie w okolicach Oakland - San Francisco - San Jose.
Samochód nie jest idealny, ale frajda z jazdy jest spora. Fajne jest też to, że można poznać wiele osób jeżdżąc takim samochodem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli macie pytania, chętnie odpowiem.
#ama #tesla #cybertruck
wanghoi +474
Chłop powinien dostać profesurę na uniwersytecie chłopskiego rozumu #bekazprawakow #neuropa #polityka
"Jak to płyta fundamentowa musi schnąć dwa tygodnie? A jak ci dorzucę kilku ludzi to wyschniecie ją do wtorku?"
"Betoniarka się #!$%@?ła? To nawet lepiej, powinniśmy rezygnować z narzędzi third-party, weź dwóch praktykantów i poskładajcie nową in-house"
"Nie potrzebujesz uprzęży, musisz być bardziej agile"
"Po co te rury w kuchni? Klient chce wodę bezprzewodowo, wiem że się da bo czytałem o tym na jednym blogu"
"Wiem, że nie dowieźli zbrojenia, ale piętro musi być dokończone w tym sprincie, wylejcie beton normalnie a zbrojenie doda się w refaktorze w przyszłym kwartale"
"Mieliśmy już robić odbiór, ale przyszedł change request, na ile wyestymujecie dobudowanie piwnicy i przesunięcie klatki schodowej o 15 metrów w lewo? UX mówi że dla nich to nie problem poprawić plany, więc mam rozumieć że uwiniecie się do końca miesiąca?
"Biznes uznał że dźwigowy z uprawnieniami jest za drogi, za te same pieniądze zatrudniliśmy do zespołu 6 praktykantów"
"Do wykonania fundamentów zatrudniliśmy kontraktora, wy róbcie ściany a oni fundamenty zrobią u siebie na budowie w Bengaluru a potem się zintegruje"
Oprócz tego codzienne daily gdzie pyta każdego z osobna co robił wczoraj, co będzie robił dzisiaj i czy coś go nie blokuje na którym 56-letni Zbyszek mówi że wczoraj nosił cegły, dzisiaj będzie nosił cegły, a blokuje go czasem Rychu bo leży #!$%@?, potem kawka i krótki wpis na Muratorze o nowych trendach w budownictwie
#programowanie #programista15k #budownictwo #budujzwykopem
@Anakee: Problem polega na tym, że wiele firm też to "myli" (bo był budżet na jedno stanowisko, a nie dwa) i potem dostajesz patologię, o której pisze OP ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I wiecie do czego najbardziej przydaje się wiedza techniczna w projekcie?
Do wyskalowania swojego miernika kitu.
Niczym sie niektórzy programiści 15k z tego wątku nie różnicie od pracowników na linii produkcyjnej z tekstami typu "ten kierownik to debil. Tylko kasę bierze a jakby miał tak jak my 3 tysiące gumek w godzinę przy linii zrobić to by się zesrał"
Zarządzanie projektami bardzo łatwo jest robić
@TheHamlet: bardzo dobre podsumowanie :) "te menagiery na niczym sie nie znają, roboty nie zrobią i pinidzą bioro i tylko przeszkadzajo, bo raporty chco i nie ma kiedy
w
ogole czemu ci ludzie sa toksyczni i zawistni? Czy kazdy polski programista z tego portalu jest taki? Jak w ogole bez zaufania i wspolpracy mozna budować cokolwiek? Zero zrozumienia i tez zero checi zrozumienia tego czym PM sie zajmuje ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Może się wydawać, że odróżnianie czym technologicznie różni się strona internetowa od aplikacji mobilnej to coś co wie każdy PM ale tak nie jest. To jest przykład wiedzy technicznej, którą PM posiadać musi, a jeśli nie posiada to nie