Wpis z mikrobloga

Ja tam jestem murem za Papą Smerfem w tej całej guwnoburzy. Prawda taka że całe to towarzystwo z włości by zamarzło albo pomarło z innych powodów już poprzedniej zimy gdyby nie Smerf. Ale jest też inna prawda że jak coś się robi medialne to zaraz się zlatują TVNy, rycerze moralności i organizacje rządowe zarządzane przez mentalnych januszy i każdy nagle wie wszystko najlepiej. A jak trzeba było pomóc to nikogo tam nie było poza policją i strażą miejską która im kazała gasić ognisko.
#papasmerfik #patostreamy
  • 27
@Belivax: Zapewne strimując z Smerfikiem mają lepiej niż w tym opuszczonym pustostanie ale fakt jest taki że to jest zwykły biznes, bezdomni mają dach nad głową, alko i żarcie w zamian za to że siedzą przed kamerami i dają się obrażać dzieciakom a sam Smerfik trzepie na tym dobry hajs. Pomoc powinna być bezinteresowna.
@Belivax: Uważasz że fundowanie alkoholikowi napojów wyskokowych to pomoc? Jak wpłacisz pieniądze na jakieś chore dziecko lub osobę starszą to też oczekujesz coś w zamian oprócz zwykłego dziękuję? To jest zwykły biznes i zapewniam Cię że gdyby Smerfik nie miał z tego korzyści materialnych to nie było by pomocy. Z jednym się zgodzę że bezdomni w naszym kraju są pozostawieni sami sobie na pastwę losu. Oczywiście wszyscy robią ten cyrk dobrowolnie
Polaczkowa mentalność wychodzi. Do kościoła na modlitwe, wszyscy guwno byle po równo i niech nikt się nie wychyla. Brudno, szaro, smutno byle nikt nie zrobił coś inaczej niż się robi od 200 lat bo WSTYD. Aż chce się zacytować klasyka: "W polsce jak w lesie.". Wszyscy zdechnijmy z biedy i depresji byle po bożemu i po polsku.
@Belivax: Ale ja ateistą jestem tak na marginesie, gdzie ja napisałem że pluję na to? Niech sobie dalej tworzy kontent i zarabia, sam czasami rzucę oko na dobre dymy tylko nie zmienia to faktu że ten cały Smerfik żeruje na tych ludziach i ich losie.
@Bugs_000_Bugs: Bardziej bym to nazwał symbioza. On żeruje na nich a oni na nim. Poświęca im czas, mnóstwo czasu, uwagę i opłaca im życie. Wozi tych najbusów po lekarzach, dentystach sklepach. Ubrania im załatwia ciągle nowe bo są wiecznie osrani i osikani, karmi ich. Razem sobie żyją. A że Duchu nie chciał do lekarza to Smerf nie może za niego odpowiadać. Aż się dziwie że ktoś tego nie rozumie. Co miał
@Belivax: No wiesz za takie sumy jakie padają na tym strimie to powinien im jeszcze loda z połykiem zrobić ;) nie da się nikomu pomóc w taki sposób, im jest potrzebna terapia, pomoc psychologa, terapeuty a nie strim i litry wódy. Oni muszą wyjść z tego nałogu i nauczyć się żyć bez alkoholu żeby wrócić do normalności.
@Bugs_000_Bugs: ale to są tylko twoje pobożne życzenia co oni powinni zrobić i co im jest potrzebne. Widać nie miałeś z tak uzależnionymi ludźmi do czynienia.
Jeśli alkoholik nie chce sam przestać pić to żadna terapia nie pomoże choćby i milion dolarów kosztowała. To nie jest takie proste jak się ludziom wydaje, do tego te terapie wszystkie są mało skuteczne bo większość wraca do alko prędzej czy później. Wyjdzie może 1
@dizel81: Oczywiście zgadzam się z tym że alkoholik sam musi chcieć przestać pić i żadna siła go do tego nie zmusi a nawet sąd tylko nie mów mi że Smerfik robi to z dobrego serduszka bo w to nie uwierzę i o to mi głównie chodzi. To jest zwyczajny biznes gdzie zarabia się na losie tych bezdomnych, chorych ludzi.
@dizel81: No tak, dach , michę i alkohol to rzeczywiście odmieniło ich życie. Słuchaj pokazywanie gościa który z przepicia dostaje padaczki na wizji to zwykłe #!$%@?ństwo a nie jakaś pomoc. Ograniczyłeś się do dóbr materialnych a gdzie w tym wszystkim godność człowieka? Sorry nie kupuję tych bajek o zbawicielu Smerfiku ale mamy wolność a to dorośli ludzie więc niech im się wiedzie.
@Bugs_000_Bugs: odmieniło na tyle że nie marzli zaszczani w pustostanie.
Co do wolności to można się z tym nie zgadzać ale takie jest u nas podejście co do alkoholików, siłą nic się nie zrobi, jeśli nie chcą to znaczy że nie chcą, nie odbierajmy im wolności, niech żyją po swojemu.
Póki ktoś drugiej osoby nie krzywdzi to niech sobie żyje jak chce, oni takie życie wybrali więc nie rozumiem po co
@dizel81: Myślę że obecna ich sytuacja gdzie mają o wiele łatwiejszy dostęp do alkoholu raczej pogłębi ich alkoholizm, mają dach nad głową,jedzenie ale zapłacili za to godnością. Ich wybór tylko nie mówmy o Smerfiku w kontekście jakiegoś zbawiciela bezdomnych bo dla mnie jest to biznes. A tv zawsze będzie się czepiać zwłaszcza tam gdzie są duże pieniądze nic nowego.
@Bugs_000_Bugs: ja nigdzie nie napisałem w żadnym poście że smerf jest zbawicielem, on swoje za uszami ma.
Z tym dostępem jest różnie i cholera wie jak to wychodzi, oni i tak by pili nawet jakby ich nikt nie sponsorował, a jakby sami musieli zarobić to będzie to jakiś syf typu wóda z meliny niewiadomego pochodzenia czy inne wynalazki typu dykta u Ducha.
Tak przynajmniej mają sklepową wódę do chlania dlatego ciężko