Wpis z mikrobloga

• 145
K---a, zawsze jak się ktoś pytał skąd pochodzę i odpowiadałem, że z Wielunia to było "ooo to tam gdzie się wojna zaczęła", mało radośnie, ale chociaż historia. Nooo to już nigdy więcej. Dzięki Pan Najman i Pan Knur Okrasa.

#zalesie #wielun #kanalsportowy #patologiazewsi
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 13
@login-rozowy_pasek wiesz co, ja już od lat tam nie mieszkam. Dla mojego ojca burmistrz to jak Koleś z PZW dla Andrzejka z fanatyka. Wiem tylko, że w ostatnich wyborach jego kontrkandydatem był jakiś PISior równie odklejony i mieszkańcy na prawdę nie mieli na kogo głosować.

Problem jest też to, że w takich gminach miejsko-wiejskich na burmistrza głosuje cała gmina, a nie tylko mieszkańcy miasta, powiatowego jak np w tym przypadku. Tym
  • Odpowiedz
@Buzol: Masakra, facet pokazuje poziom władz właśnie takich Gminnych. Musiał słono dostać, że aż tak się upiera przy swoim jednocześnie posuwając się do tak prymitywnych zachowań jak czytanie cytatów z kartki. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Buzol: tak z ciekawości - jakie są opinie o Burmistrzu wśród mieszkańców?

@login-rozowy_pasek: to może ja odpowiem jako mieszkaniec. Okrasę znam, nie jakoś blisko, jakieś 15 lat. Rejestrowałem mu samochody w urzędzie jak miał firmę leasingową. Zawsze był spoko. Nawet po latach zagadał w markecie itp. W ostatnich wyborach jego kontrkandydatem był obecny poseł PiS, rocznik 86, którego znam jeszcze dłużej. Ten to dopiero odklejony, dzięki niemu Duda
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@toodrunktofuck wiesz, ale to jaki on jest prywatnie i czy mówi dzień dobry to jest ważne w kategorii sąsiad/kolega a nie burmistrz. Jaki sympatyczny by nie był to jednak mental wiejskiego głupka.
No, ale nisleststy tak jak mówisz. Opcja numer 2 to było czyste zło ;(
  • Odpowiedz
@Buzol: Też pochodzę z Wielunia i rzadko się zdarza, żeby ktoś w ogóle wiedział co to jest ¯\_(ツ)_/¯ Nie sądze żeby jakaś podrzędna afera, która chyba poza wykop za bardzo nie wyszła miała cokolwiek zmienić w 'rozpoznawalności' miasta.
  • Odpowiedz