Aktywne Wpisy

Fajrantboy +25
Wracam z emigracji po 10 latach , gdzie wam sie najlepiej zyje? Ktore niasto jest “najszczesliwsze” ? #emigracja #powrot #polska #nieruchomosci

7ujMejster +318
Dajta 34 plusy dla kolegi na pocieszenie zanim podjedzie smieciara ( ͡° ͜ʖ ͡°) baba była baby nima bo człowiek nie chciał kolejnych niewolników na świat wypuszczać a wiec ani dzieciaka ani kociaka i tak sie żyje ( ͡° ͜ʖ ͡°) niby 34 a mental 24 ehh.
Pozdrówki dla dobrych mirabel i mirków #urodziny #wykop30plus #gownowpis
Pozdrówki dla dobrych mirabel i mirków #urodziny #wykop30plus #gownowpis

Nie mogę tego skompilować. Pomożecie?
#includeint main(){char tab[] = {0x2f, 0x2a, 0x20, 0x4a, 0x45, 0x42, 0x41, -0x71, 0x20,0x50, 0x49, 0x53, 0x21, 0x20, 0x2a, 0x2f, 0x00};puts(tab);return 0;}"#!$%@?Ć PIS!"z jakimiś dodatkami ;) 0x2f 0x2a to chyba/*? Wtedy to by było"/* #!$%@?Ć PIS! */".char. Kod wygląda mi poprawnie, dlatego jestem ciekaw na czym polega "nie działa".a Ć wyświetla poprawnie w kompilowany Codeblocks 20 pod Windows 10 (nie kompilowałem w gcc pod Linuksem)
-0x71na0xc4, 0x86(u+0106 kodowane w UTF-8) ( ͡° ͜ʖ ͡°)@fizyk20: Teraz jest jak należy!
@aksnet: W sumie masz rację, ale warninga nie było. Poszła konwersja po cichu najwyraźniej.
@aksnet: signedness chara jest platform dependent to co przenośnie wiesz to że zajmuje on 1 bajt. Akurat w pracy mój kod musi działać na raz na amd64 i armv7 i są jazdy bo wiele bibliotek porobiło sobie założenia i potem jest zonk.
(u)intX_ti pora na CSa. Tyle że z jakiegoś powodu w świecie softu pod Linuxa jest to wielkie objawienie. Tak wielkie że w coding standard kilku skąd iniąd dobrych firm w których pracowałem każą używać typów prostych. Widać C99 jest za nowe i musi się jeszcze parę dekad uleżeć.@keton22: może skończyli edukacje w C na Kernighan & Ritchie :)
Komentarz usunięty przez autora