Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +107
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Idę na grzibki, nie znam się na tym to nigdy nie chodziłem, no za dzieciaka z wujkiem takim co się znal.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.

źródło: comment_1643020582T2WB4nkyL1QV9h67IPOMvR.jpg
PobierzOwszem po ruszeniu
źródło: comment_1643022126xUHFYVp5WEwQd71wPLcehQ.jpg
Pobierz-narobienie 15 tysięcy śmieci na orbicie co niemal walnęły w chińską stację i ISS
-oskarżenie, że amerykanka wywierciła dziurę w kapsule (nie wiem czy
@positive_mental_attitude: Program kosmiczny Rosji z Chinami może istnieć bardziej niż kiedykolwiek istniał z USA. Chiny mają bardzo poważne ambicje, których nie zrealizują w pojedynkę, a z oczywistych względów nie zwrócą się do USA.
Komentarz usunięty przez autora
@texas-holdem: Tu bym był bardzo ostrożny. Jak na razie idzie im naprawdę lepiej niż dobrze - biorąc pod uwagę poziom startowy, postęp i aktualny stan. Sądzisz, że ruscy faktycznie byliby w stanie zaoferować im coś przełomowego?