Aktywne Wpisy
zloty_wkret +155
Dlaczego świadomi mężczyźni wybierają za żony 10-15 lat młodsze od siebie dziewczyny?
Bo prawdopodobieństwo, że taka dziewczyna będzie życiowo "czysta", bez przejść, dziwnych akcji, bez wielu grzechów, karuzeli kutang jest bardzo wysokie. Nie ma nic piękniejszego u kobiety jak czystość, niewinność, szlachetność. Taka dziewczyna nigdy nie straciła kręgosłupa moralnego, nigdy nie zrobiła nic wbrew sobie. Jest jak nierozwinięty, rzadki kwiat, który trzeba pielęgnować, żeby pokazał swoje piękno.
Wam wmówiono, że rozwiązłość, niedbanie
Bo prawdopodobieństwo, że taka dziewczyna będzie życiowo "czysta", bez przejść, dziwnych akcji, bez wielu grzechów, karuzeli kutang jest bardzo wysokie. Nie ma nic piękniejszego u kobiety jak czystość, niewinność, szlachetność. Taka dziewczyna nigdy nie straciła kręgosłupa moralnego, nigdy nie zrobiła nic wbrew sobie. Jest jak nierozwinięty, rzadki kwiat, który trzeba pielęgnować, żeby pokazał swoje piękno.
Wam wmówiono, że rozwiązłość, niedbanie
R_O_T_T_E_N +1120
Postanowiłem w nowym roku pogotować sobie jakieś nowe ciekawe dania. Plan jest prosty, w każdą niedzielę ugotuje sobie coś nowego, takiego czego wcześniej nie robiłem. Głownie tak dla urozmaicenia.
Pierwsza niedziela - zrobiłem kurczaka w cieście z sosem pomarańczowym.
Druga niedziela - Lawasz po persku
Dziś 3 niedziela (ale pierwszy wpis) - Kotleciki rybne, ryż curry (wygląda jak gówno, a smakuje jeszcze lepiej) i ogóreczek w marynacie z sezamem. Zupka to krem z dyni na mleku kokosowym.
Wyszło całkiem smaczne, zupa najlepsza. Nie jestem fanem ryb, wiec w sumie sukces.
BTW. Co to za patent na ogórka?
1 łyżka cukru trzcinowego
1 łyżka octu winnego
sok z 1 limonki
1 łyżeczka prażonego sezamu
Wymieszać aż cukier się rozpuści i zalać ogórka. W przepisie było aby ogórka pociąć na takie plasterki obieraczką do warzyw, ale się poleniłem i zrobiłem na tarce na tych dużych ostrzach, więc trochę się rozwalił.