Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Alzena +13
Kilka pytań do osób na #neet.
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Siedzimy w biurze, tj pokoju 4x5 metrów, w 9 osób, po cztery osoby przy długich biurkach i kierownik przy swoim ( ͡° ͜ʖ ͡°) Moja firma uznaje, że #koronawirus nie istnieje i nie ma sensu wysyłać nas na zdalny, a w razie w jesteśmy poświeceniem, na które są gotowi, a ludzie, z którymi siedzę, zwłaszcza kierowniczka ( ͡° ͜ʖ ͡°), podzielają tę opinię. Ostatnio opowiadała historię, że widziała filmik, jak ktoś napluł na test tymbarkiem i wyszedł mu pozytywny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W poniedziałek wszyscy byliśmy w biurze i pech chciał, że główny dyrektor rozdał wyrywkowo dwóm osobom szybkie testy. Dziewczyna zrobiła test i wyszedł niejednoznaczny, tj druga kreska była blada. Gdyby to był ciążowy, to już by #!$%@?ła do ginekologa, ale że to tylko covid, to #!$%@? #wyklepiesie ( ͡° ͜ʖ ͡°) kierowniczka zobaczyła i kazała nie siać paniki, skoro druga taka blada to znaczy, że na pewno nie jest chora. Środę, czwartek miałam zdalny i generalnie czułam się spoko, bolały mnie tylko kolana ( ͡° ͜ʖ ͡°), ale w piątek kazali mi wrócić do biura, bo siedzenie w domu to nie robota. Coś mnie tknęło i poprosiłam o test, zrobiłam i guess what - niejednoznaczny ( ͡° ͜ʖ ͡°) pokazałam kierowniczce i przestań siać panikę, nie szukaj choroby tam, gdzie jej nie ma Że nasz klient, nasz pan, siedziałam te osiem godzin, wróciłam do domu i zrobiłam sobie drugi, który już wyszedł pozytywny. Zadzwoniłam do kierowniczki i powiedziałam jej o tym, co usłyszałam? Tylko nie zgłaszaj nas nigdzie, na piątek wpisuję Ci pracę zdalną. Nie bierz l4, bo dyrektor od teraz będzie ucinał premie za zwolnienia w piątek w nocy rozłożyło mnie całkiem - bolą mnie kości, głowa, oczy ( ͡° ͜ʖ ͡°), gardło, mam katar i kaszel, ale w poniedziałek grzecznie odpalę laptopa i usiądę do pracy, bo covid to tylko spisek wielkich koncernów farmaceutycznych, którzy chcą pogrążyć moją firmę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#heheszki #koronawirus #januszex #przegryw
@ketraBik: no to super, teraz ty zacznij promować gaypill, zamiast związków z p0lkami.
Musisz zglosic sie do lekarza by w razie czego przyjac jak najszybciej leki (sa obecnie dostepme takie ktore sie bierze tylko na samym poczatku covida) i zglos cale biuro i powiedz jak sytuacja wyglada i zeby sanepod
Pamiętam narrację jak to "kasjerki nie chorujoo a lekarze tak". Mam paru znajomych którzy pracują w popularnych dyskontach Lidl i biedra w Polsce. I w 2020/21 gdzie co chwilę chorowali ich współpracownicy mieli iść na urlop podczas choroby i broń boże zgłaszać to do sanepidu/lekarza, bo regionalny będzie zły i premie stracą.
( ͡º ͜ʖ͡º)
@qazwscedc: Co ty odwalasz różowa? Weź jak człowiek l4, sanepid, lekarz. Jak do premii trzeba będzie robić loda po same jaja to też będziesz? Miej Ty resztki rozumu i godności człowieka.
@qazwscedc: moja uznaje jak jeden pracownik im zmarł.
Ja np. uważam, że sytuacja
@tomek001: Wydaje mi się, że śmierć jednego pracownika jest tańsza niż wstrzymywanie pracy całego oddziału korpo, więc pewnie to oleją.