Aktywne Wpisy
PolishPsycho +17
Zabawnie się ogląda tiktoki związane z motoryzacją i prawem jazdy, gdzie wypowiada się dzieciarnia 18 lat co ledwo zdała prawko. Ale ona ma najwięcej do powiedzenia.
Od razu też widać, jak ktoś jest z polski powiatowej. Nie widziałeś nigdy jak ktoś daje na rondzie kierunek w lewo? To już wiem, że żyjesz w polsce obitej dechami.
Na rondach, a szczególnie tych małych DAJE SIĘ KIERUNEK W LEWO. I nawet w Warszawie ponad
Od razu też widać, jak ktoś jest z polski powiatowej. Nie widziałeś nigdy jak ktoś daje na rondzie kierunek w lewo? To już wiem, że żyjesz w polsce obitej dechami.
Na rondach, a szczególnie tych małych DAJE SIĘ KIERUNEK W LEWO. I nawet w Warszawie ponad
HausHagenbeck +232
Dla tych co chcą uzyskać dostęp do mikrobloga+ i mieć za darmo arkusz maturalny to musicie w komentarzu napisać kod poniżej:
@m__b
@a__s
#matura #matura2024
@m__b
@a__s
#matura #matura2024
Ile kredytów nabrano na promocji 0%? 404k.
#nieruchomosci #mieszkanie #kredythipoteczny #stopyprocentowe #inflacja
@Janusz_z_Rivii: My tez xd
Komentarz usunięty przez autora
Kraków Gdańsk Poznań Wrocław podobne ceny. Nawet biorąc jakieś "tanie" mieszkanie 50m^2 za 500k trzeba do tego doliczyć 100k za wykończenie. A te miasta razem z wwa to 80% sprzedaży mieszkań w Polsce?
Wielkość kredytu powinna ewentualnie rosnąć wraz ze wzrostem wartości mieszkania a nie że dzisiaj biorę kredyt 100k na mieszkanie warte 100k a za 3 lata mam do spłaty 350k na mieszkanie warte 120k.
To jest wał nad wały zwłaszcza, że banki nie mają tych pieniędzy tylko generują cyferki.
@elf_pszeniczny: stopy powinny być wyższe o ok 1,5-2 p.p. od inflacji. Najlepiej tej realnej. Ale fakt, nie podniosą tak szybko ani tak wysoko.
@Kahneman: Już byś mógł po prostu napisać %
@Kahneman: wtedy praktycznie nie było kredytów, teraz nie można tak po prostu podnieść stóp do tamtego poziomu, bo ludzie tego nie wytrzymają. I o ile ludzie mogą być dla rządu nieważni, to banki już nie. A banki nie potrzebują tysięcy bezwartościowych mieszkań po bankrutach,