Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
#quake #quake3 #retrogaming Cześć! Około miesiąc temu w Warszawskim Muzeum Komputerów i Gier (tym w tunelu pod Głównym Urzędem Statystycznym) na wskutek pewnego zbiegu okoliczności miałem okazję poprowadzić coś w rodzaju turnieju Quake 3. Dwójka uczestników pomogła mi wszystko skonfigurować i nagrać demo, które obejrzeć można w załączniku do tego posta. Kiedy skończył się turniej i zwycięzcy dostali skromną nagrodę od muzeum, pograliśmy sobie jeszcze w FFA gadając o Quake i innych tematach z nim powiązanych. Wygląda na to, że taka forma się przyjęła, dlatego dostałem pozwolenie na organizację kolejnego takiego grania, tym razem z odpowiednim czasem na przygotowania. Następny taki turniej oraz luźne FFA po nim odbędzie się 13 lutego, o godzinie 15:00 i będzie trwał do zamknięcia muzeum, lub do wyjścia wszystkich uczestników, czyli maksymalnie do 20:00. Za wstęp do muzeum płaci się 30zł, jednak jest to bilet upoważniający zarówno do gry w Quake jak i do całodniowego wstępu do muzeum i korzystania z każdej z jego atrakcji. Obawiam się, że największy problem obecnie leży w podłączaniu własnych myszek i klawiatur, gdyż muzeum zabrania podłączania rzeczy spoza wystawy do ich komputerów. Mamy za to zgodę na użycie własnych słuchawek oraz na przyniesienie własnych komputerów, do których oczywiście można będzie podłączać dowolny sprzęt. Na miejscu podłączonych w sieci lokalnej będzie od 4 do około 12 muzealnych komputerów, w zależności od frekwencji. Chciałbym też z tej okazji przygotować zupełnie nową mapę w edytorze Radiant, którą, jeśli będą na to chęci i czas pozwoli, moglibyśmy przetestować już po zakończeniu części turniejowej i przejściu na casualową grę FFA. Jeśli lutowy turniej okaże się sukcesem, tego typu gry będziemy mogli organizować raz w miesiącu. Czy bylibyście zainteresowani we wzięciu udziału w takim LAN party, oraz czy macie jakieś sugestie co do jego organizacji?
Z.....e - #quake #quake3 #retrogaming Cześć! Około miesiąc temu w Warszawskim Muzeum ...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ZenoChame: Hmmm, popatrzyłem sobie na ten mecz. Ta mapa jest dla mnie trochę edgy, ale tak jak patrzę co robią, to nie da się ukryć, że jedna osoba ogarnia szczegółowo mapę razem z timingiem na niej, a nie wygrał ten gracz tylko dzięki temu, ale też aim, movement zdecydowanie najlepsze. Mam na myśli Patrola, przyjemnie się patrzy na jego grę.
  • Odpowiedz
  • 0
@push3k-pro: dwójka graczy miała już wcześniej do czynienia z quakiem i można ich uznać za wieloletnich wyjadaczy. Pozostała dwójka to początkujący, którzy nie mieli wcześniej okazji zagrać w quake. Stąd taka duża różnica w skillu ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@pablonzo: jeśli pomysł się przyjmie, to będziemy organizować coś takiego raz w miesiącu. Może kiedyś akurat będziesz przejazdem w Warszawie i wstąpisz do nas na chwilę ;)
  • Odpowiedz
@ZenoChame:

dwójka graczy miała już wcześniej do czynienia z quakiem i można ich uznać za wieloletnich wyjadaczy.

No kuba widać, że grał, ale raczej nie da się napisać, że zna mapę. patrol pewnie grał duele na niej. Inaczej nie było by takich sztuczek jak długi skok do piwnicy. Ja nie wpadłbym na pomysł, że tak się da, dopóki bym nie zobaczył jak ktoś to wykonuje.
  • Odpowiedz
  • 0
Update: komputerów swoich jednak nie będzie można przynieść. Mamy jednak zgodę na podłączanie własnych myszek, klawiatur, monitorów itd, pod warunkiem, że nie będą wymagały sterowników które nie są kompatybilne z windowsem XP. Sam przyniosę z domu jeszcze 2 dodatkowe komputery, na wypadek jakby w muzeum ich zabrakło
  • Odpowiedz