Aktywne Wpisy

Jak się szuka różowej, która nie miała w przeszłości żadnych fwb, ons, otwartych związków ani nic z tych rzeczy? Jak to zaobserwować?
#zwiazki #pytaniedoniebieskichpaskow #podrywajzwykopem #p0lka
#zwiazki #pytaniedoniebieskichpaskow #podrywajzwykopem #p0lka

matisiarz1 +200
źródło: temp_file716349110190841240
Pobierz

U mnie w zeszlym roku doszla jadna osoba, na szczęście fajny chłopak, nie zrezygnował mi po kilku miesiącach. Ale to jest nadal tylko jedna osoba. Starsi się wykruszają, bo wiek, bo czasem się ktoś przeprowadzi i nie ma kto ich zastąpić.
W innych jednostkach jak wspolnie działamy tez widze, ze przyjezdza stala ekipa od kilku lat.
I ja wiem, że to czasem nic fajnego, poswieca się swój wolny czas itp i nie kazdy tak chce. Ale zeby bylo az tak zle z zaangazowaniem mlodych to nie rozumiem.
Ja mam 25 lat, z mojego rocznika jest masa strażaków, serio wystarczylo 5 lat zeby priorytety młodzieży az tak sie zmienily?
Troche sie rozpisalem, ale glownie chciałbym wlasnie zapytać jak to u Was wygląda?
#osp
Sa jakies wymagania, by byc w OSP?
Wiek? Umiejetnosci? Jak wogole to zaczac?
@Odkamieniacz: zeby byc czlonkiem OSP nie ma zadnych wymagań. Natomiast zeby uczestniczyc w akcjach ratowniczo-gasniczych musisz byc czlonkiem OSP, przejść szkolenie w komendzie PSP, zdać egzamin, badania, komorę dymową no i oczywiscie ukończyć 18 lat.
Jesli nie uda Ci się mozesz nadal być w OSP, pełnić jakies funkcje "administracyjne" np.
Zacząć
No to już widzę problem - nie robicie żadnej akcji promocyjnej tylko robicie kółko wzajemnej adoracji. Jeśli ktoś jest spoza kręgu sąsiadów to może nawet nie będzie wiedział o tym, że w osp brakuje ludzi. Zwyczajnie zróbcie ogłoszenia i będziecie testowali poborowych( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dać ogłoszenia w gablotach informacyjnych urzedu gminy, miasta, wsi etc. A jak to jest duże zadupie to pogadać z farożem, czy możecie rozwiesić info przy kościele.
@glassmice: wiadomka :) dzieki za podpowiedzi