Wpis z mikrobloga

@jerry_owies: granie w gry nigdy jeszcze nie było tak tanie jak teraz.

Dość powiedzieć, że 20 lat temu, w Polsce cena np. PS2 to było ponad 2500zł.
Dzisiaj, kiedy ludzie zarabiają nieporównywalnie więcej, idziesz do sklepu i kupujesz najnowszą konsole Microsoftu za 1300zł z gamepassem i możesz ciorać w dziesiątki tytułów za darmo.
  • Odpowiedz
@max1983: ale to jest spowodowane inflacją wszystkiego, sprzętu, gier, pieniędzy, wszystkiego jest teraz OD S--------A, ale kto chce grać w darmowe gry? szlagiery, gry które są jakkolwiek dopracowane i trzymają poziom na dzisiejsze standardy zawsze się zaczynają 200+, oprócz cyberpunka, on nie trzyma standardów a nadal dużo kosztuje
  • Odpowiedz
@jerry_owies: no bez przesady. Nie jest tak, że nie znajdziesz w ofercie GP dobrych gier. A nawet niektóre nowe, wychodza na premierę.
Zresztą, jak już wspominamy stare czasy i że "kiedyś to byyyło", to prawda jest taka, że na tych płytkach z czasopism, to tym bardziej były albo jedynie dema, albo totalne crapy.
  • Odpowiedz
@jerry_owies: a tu się zgodzę, mam podobnie.
Jednak wydaje mi się, że to raz trochę sentyment (wystarczy odpalić kilka tych "super" gier z dzieciństwa i zobaczyć jak długo sie wytrzyma), a dwa, że zainteresowania się zmieniają i gry po prostu często z wiekiem mniej bawią niż za dzieciaka.
  • Odpowiedz
kto chce grać w darmowe gry?

@jerry_owies: na Epicu w bibliotece mam Prey, Pathfinder Kingmaker (z ostatniego miesiąca) do ogrania, wcześniej Pillars of Eternity, Inside, A Plague Tale, w kolejce choćby Metro 2033 Redux. Czas na gry jest świetny a jak zechcę to kupie niszowego rpga i poklepię twórców po plecach bo dobrze wyszedł (choćby Colony Ship i Atom), kiedyś to co najwyżej pocztówkę mogłeś wysłać.
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski: No i ile jeszcze? 2 launchery raz ściągasz jezu jak ciężko xD. Fajniej się pewnie z----------o po każdą grę do sklepu jak kiedyś, i siedziało przy instalacji żeby zmienić płyty.
  • Odpowiedz
@jerry_owies: mem jest inwalidą.

Dzisiaj nawet piraty przestało się opłacać bo opłacasz game pass za parę zł i masz legalny dostęp, 20 lat temu mało który dzieciak miał oryginalne gry...no i przypomnij mi kiedy cdaction kosztowało 10 zł i miało 30 pełnych wersji
  • Odpowiedz