Aktywne Wpisy
Piotrek7231 +84
#mecz #stadionowejedzenie #pilkanozna #jedzenie #ligagrecka
Koupes (smażone na głębokim tłuszczu mielone mięso z cebulą) Ethnikos Achna 3 euro (13.04pln)
Koupes (smażone na głębokim tłuszczu mielone mięso z cebulą) Ethnikos Achna 3 euro (13.04pln)
Ocena
- 1 48.4% (559)
- 2 5.4% (62)
- 3 3.9% (45)
- 4 4.8% (56)
- 5 37.5% (433)
Pendulum1337 +350
Dość powiedzieć, że 20 lat temu, w Polsce cena np. PS2 to było ponad 2500zł.
Dzisiaj, kiedy ludzie zarabiają nieporównywalnie więcej, idziesz do sklepu i kupujesz najnowszą konsole Microsoftu za 1300zł z gamepassem i możesz ciorać w dziesiątki tytułów za darmo.
Zresztą, jak już wspominamy stare czasy i że "kiedyś to byyyło", to prawda jest taka, że na tych płytkach z czasopism, to tym bardziej były albo jedynie dema, albo totalne crapy.
Jednak wydaje mi się, że to raz trochę sentyment (wystarczy odpalić kilka tych "super" gier z dzieciństwa i zobaczyć jak długo sie wytrzyma), a dwa, że zainteresowania się zmieniają i gry po prostu często z wiekiem mniej bawią niż za dzieciaka.
@jerry_owies: brało się to, co akurat ktoś pobrał BearSharem xD Nie lubisz fify? No to polubisz, bo w tym tygodniu nic nowego nie będzie xD
@jerry_owies: na Epicu w bibliotece mam Prey, Pathfinder Kingmaker (z ostatniego miesiąca) do ogrania, wcześniej Pillars of Eternity, Inside, A Plague Tale, w kolejce choćby Metro 2033 Redux. Czas na gry jest świetny a jak zechcę to kupie niszowego rpga i poklepię twórców po plecach bo dobrze wyszedł (choćby Colony Ship i Atom), kiedyś to co najwyżej pocztówkę mogłeś wysłać.
Dzisiaj nawet piraty przestało się opłacać bo opłacasz game pass za parę zł i masz legalny dostęp, 20 lat temu mało który dzieciak miał oryginalne gry...no i przypomnij mi kiedy cdaction kosztowało 10 zł i miało 30 pełnych wersji
@jerry_owies merytoryczna odpowiedź. Szanuję.
@Papasanbaba: srogie urojenia