@Voyo: Ja robie ciasto wg. tego przepisu, mogę polecić.. bardzo prosty bez kombinacji, ale idzie sporo drożdży no i ciasto trzeba przygotować dzień wcześniej. Autor właśnie robił na kamieniu w piekarniku. Dość wysoka hydracja, można piec i piec.. a ciasto mimo że wygląda na mocno przypieczone na brzegach jest lekko chrupiące z zewnątrz a w środku mięciutkie i spoko się napowietrza.. chociaż u mnie nie tak bardzo jak na filmie,
@QUANTUM-DICK: parmezan, papryka, kukurydza, chorizo i mozarella po upieczeniu posypane posiekaną cebulką dymką i odrobiną suszonych ziół, sos ze świeżą bazylią jeśli to też się zalicza do składników ( ͡°͜ʖ͡°)
@Wygryw_przystojniak: Zobacz filmik który wrzucałem wcześniej z przepisem, takie samo praktycznie tylko ranty tak mocno nie wyrosnęły no ale ja ją miałem bardziej rozciągniętą i cieniutką na środku. Z zewnątrz lekko chrupkie w środku mięciutkie, jakbyś chciał bardziej chrupkie to po prostu dajesz więcej mąki, jak bardziej miękkie to więcej wody
@k3lt również jestem pod wrażeniem. W sumie to używam przepisów tylko i wyłącznie od Vito. Nagrzewam kamień 300 i nigdy taka ładna mi nie wyszła. Teraz chce kupić tego Arieta bo podobno tam jest już sztos. Pozdro od fana Pizzy softly and crounchy!
Ze względu na to, że idzie zima, czeka nas ten sam scenariusz związany z dziećmi.
Dziecko łapie wirusa grypy. Objawy to gorączka ból głowy, kaszel, osłabienie. Rodzic idzie z dzieckiem do lekarza. Lekarz bada powierzchownie, ale nie robi żadnych testów.
Powyżej projekt wykonany przez Amerykanina a poniżej projekt naszych rodaków. Dziś już wiemy, który wygrał. Bo to takie ładne amerykanskie xD #heheszki #warszawa
#pizza #gotujzwykopem
wygląda trochę jak pizza 12-składników, co ją dominos pizza usunęło z menu :(
@k3lt: ja tam wole pizze z salami niz z kamieniem
Komentarz usunięty przez autora