Wpis z mikrobloga

@Voyo: Ja robie ciasto wg. tego przepisu, mogę polecić.. bardzo prosty bez kombinacji, ale idzie sporo drożdży no i ciasto trzeba przygotować dzień wcześniej. Autor właśnie robił na kamieniu w piekarniku. Dość wysoka hydracja, można piec i piec.. a ciasto mimo że wygląda na mocno przypieczone na brzegach jest lekko chrupiące z zewnątrz a w środku mięciutkie i spoko się napowietrza.. chociaż u mnie nie tak bardzo jak na filmie, może
k.....t - @Voyo: Ja robie ciasto wg. tego przepisu, mogę polecić.. bardzo prosty bez ...
@Wygryw_przystojniak: Zobacz filmik który wrzucałem wcześniej z przepisem, takie samo praktycznie tylko ranty tak mocno nie wyrosnęły no ale ja ją miałem bardziej rozciągniętą i cieniutką na środku. Z zewnątrz lekko chrupkie w środku mięciutkie, jakbyś chciał bardziej chrupkie to po prostu dajesz więcej mąki, jak bardziej miękkie to więcej wody