Wpis z mikrobloga

@Voyo: Ja robie ciasto wg. tego przepisu, mogę polecić.. bardzo prosty bez kombinacji, ale idzie sporo drożdży no i ciasto trzeba przygotować dzień wcześniej. Autor właśnie robił na kamieniu w piekarniku. Dość wysoka hydracja, można piec i piec.. a ciasto mimo że wygląda na mocno przypieczone na brzegach jest lekko chrupiące z zewnątrz a w środku mięciutkie i spoko się napowietrza.. chociaż u mnie nie tak bardzo jak na filmie,
k.....t - @Voyo: Ja robie ciasto wg. tego przepisu, mogę polecić.. bardzo prosty bez ...
  • Odpowiedz
@QUANTUM-DICK: parmezan, papryka, kukurydza, chorizo i mozarella po upieczeniu posypane posiekaną cebulką dymką i odrobiną suszonych ziół, sos ze świeżą bazylią jeśli to też się zalicza do składników ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Wygryw_przystojniak: Zobacz filmik który wrzucałem wcześniej z przepisem, takie samo praktycznie tylko ranty tak mocno nie wyrosnęły no ale ja ją miałem bardziej rozciągniętą i cieniutką na środku. Z zewnątrz lekko chrupkie w środku mięciutkie, jakbyś chciał bardziej chrupkie to po prostu dajesz więcej mąki, jak bardziej miękkie to więcej wody
  • Odpowiedz
@k3lt również jestem pod wrażeniem. W sumie to używam przepisów tylko i wyłącznie od Vito. Nagrzewam kamień 300 i nigdy taka ładna mi nie wyszła. Teraz chce kupić tego Arieta bo podobno tam jest już sztos. Pozdro od fana Pizzy softly and crounchy!
  • Odpowiedz