Wpis z mikrobloga

Usiłuję nagrać #podcast na podstawie jednego ze swoich tekstów z #polskiepato #rejestrzboczencow. Jest to trudniejsze niż myślałam, a mój perfekcjonizm wcale mi w tym nie pomaga. Robiłam ćwiczenia na dykcję znalezione w internecie, kupiłam nawet wino, żeby gadać z korkiem między zębami, a wciąż wychodzi słabo i nie potrafię brzmieć tak jakbym opowiadała, a nie czytała ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Macie jakieś rady? Jak profesjonalni lektorzy to robią, że brzmią tak dobrze?!

#pytanie #pytaniedoeksperta #lektor #logopedia? #kiciochpyta #youtube
  • 104
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@boeing_boeing: Mój chłopak mi pomaga i też tak twierdzi. Jak wyjdzie nam coś ciut lepszego to wrzucę do oceny, ale póki co nie ma czym się chwalić ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@kvoka: Imo powinnaś wgl zrezygnować z czytania tylko opowiadać to co masz w głowie, a kartkę mieć przed sobą żebyś nie zapomniała o konkretnych faktach. Od razu będziesz brzmiała naturalniej ;) a jak pamięć sobie wyćwiczysz :D
  • Odpowiedz
@johnblaze12345: Nie chcę uczyć się tekstów na pamięć, mój najnowszy ma aż 19 stron. Wolę poświęcać czas na szukane informacji, pisanie i bycie w tym coraz lepszą, nagrywanie ma być dodatkiem.
  • Odpowiedz
@kvoka: swojego czasu nie mogłem zasnąć bez podcastu na uszach, nie polecam, ale mam radę - olej sztywne podejście, opowiadaj historię na luzie, kolejny robot czytający się nie przyjmie
  • Odpowiedz