Wpis z mikrobloga

Chciałem się skonsultować z lekarzem w związku z cofającą się linią włosów. Byłem u dermatologa, który nawet bez spojrzenia na moje włosy wypisał mi finasteryd, który nie jest już w obiegu i nie mogłem nawet kupić leku XD

Dlatego też chciałem spróbować trychologa. Bo trycholog chyba powinien mi dać dość dokładną sytuację moich włosów (czy wgl. powinienem brać fina lub minoxidil)?

I tu 2 pytania - czy trycholog to dobre rozwiązanie? Jak znajdujecie informację o danym lekarzu? Pytam, bo z tego co wiem to większość trychologów nie może wypisać recepty, bo nie ma tytułu.

#lekarz #recepta #pytanie
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@suweren_sudoku: Trycholog ci nie wypisze recepty. A co tu innego chcesz brać? Nie ma innego wyjścia w łysieniu androgenowym jak Fina lub minoxidil, a najlepiej oba. To ci farmaceuta powinien dać zamiennik.
  • Odpowiedz
@dr_Batman: Z tego co czytałem jest kilka podobnych preparatów do finasterydu, ale pewnie i tak bym zdecydował na fina.

Pytanie tylko czy należy udać się do trychologa i wykonywać potrzebne badania, żeby wiedzieć, czy mi fina/minoxidil pomoże? Bo to jednak trochę kosztuje. Lub udać się prosto do dermatologa po receptę.

#lysienie
  • Odpowiedz