Aktywne Wpisy

realizta +412
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Tywin_Lannister +116
Słuchajcie niesamowita historia...
Dziki wybiegły na trasę Siekierkowską i...
- Kierowcy, którzy jechali z przepisową prędkością prawym pasem i trzymali prawidłowy odstęp (np. kierowca niebieskiej KIA) - wyhamowali i idealnie uniknęli zagrożenia
- Kierowcy, którzy jechali z przepisową prędkością środkowym pasem, ale nie trzymali prawidłowego odstępu - na farcie tym razem wyhamowali i na styk uniknęli zagrożenia, ale chyba nieźle się obsrali ( ͡° ͜
Dziki wybiegły na trasę Siekierkowską i...
- Kierowcy, którzy jechali z przepisową prędkością prawym pasem i trzymali prawidłowy odstęp (np. kierowca niebieskiej KIA) - wyhamowali i idealnie uniknęli zagrożenia
- Kierowcy, którzy jechali z przepisową prędkością środkowym pasem, ale nie trzymali prawidłowego odstępu - na farcie tym razem wyhamowali i na styk uniknęli zagrożenia, ale chyba nieźle się obsrali ( ͡° ͜

Idąc tym tropem pracownicy naukowi i nauczyciele to nieźli debile, bo dostają właśnie ok. 4 tys. do ręki. Przynajmniej przy jakichś patusach handlujących mefedronem, którzy zapewne wyciągają z dwa razy tyle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tymczasem rzeczywistość:
51 proc. kobiet otrzymuje wynagrodzenie do 4 tys. zł netto, wśród mężczyzn odsetek ten wynosi 36 proc. - wynika z raportu Personnel Service „Barometr Polskiego Rynku Pracy”. Co dziesiąty mężczyzna i tylko co trzydziesta trzecia kobieta zarabia ponad 7,5 tys. zł netto.
Ech z 90 proc. nas to debile przy takich pracownikach McDonalda w USA, bo oni zarabiajo wincyj ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Uwielbiam, kiedy z ludzi ukrytych za anonimowymi nickami i awatarami wychodzi taki soczysty klasizm.
#antykapitalizm #patologiazmiasta
źródło: xdd
Pobierzźródło: xdd2
Pobierzźródło: xdd3
PobierzOgólnie rozumiem narrację że więcej zarabiasz = jesteś lepszy, bo pieniądze dają kolosalne możliwości i wolność. Sam odbiłem od środowiska naukowego bo chce zacząć zarabiać bez szklanego sufitu.
Ja tam jako nudny biedak cieszę się i doceniam, że żyjemy w czasach, w których w tym kraju za skromną pensję można na spokojnie wyżyć i zobaczyć trochę świata. Współczuję tym, którzy wbijają w ten konsumpcyjny wyścig szczurów i zatracają przy tym to,
smutne to jak klasa średnia i niższa szczuje sama na siebie żeby tylko połechtać ego i uprawiać coping że
@Rainmaker97: przykry efekt tego, jak od najmłodszych lat jesteśmy indoktrynowani, że o naszej wartości świadczy to, co stoi w garażu - i co posiadamy - a nie to jacy jesteśmy.
@Tywin_Lannister: Miesięczne wynagrodzenie całkowite (mediana*) na tym stanowisku wynosi 8 250 PLN brutto. Co drugi pracownik naukowy otrzymuje pensję od 5 920 PLN do 10 800 PLN. 25% najgorzej wynagradzanych pracowników naukowych zarabia poniżej 5 920 PLN brutto.
Kazdy ma dach na glowa i praktycznie nie znamy glodu.
Ba, nawet za najnizsza krajowa mozesz pozwolic sobie na luksusy w stylu krewetki, oliwki, czy dostep do przyzwoitej sluzby zdrowia, szkoly oraz calej infrastruktury - autobusy, lociagi, rowne drogi, parki itd.itp.
To nie jest oczywiste i to przywilej nieosiaglany w wiekszosci swiata!!
Powodzenie w zyciu zalezy glownie od szczescia - jesli urodzisz sie na zadupiu w Afryce, Indiach itd. to mozesz byc geniuszem, a skonczysz z butem w dupie.
I odwrotnie - urodzisz sie w rodzinie biznesmenow i odziedziczysz lieniadze, kontakty i sposob myslenia.
No częściowo tak jest. Nie są „debilami” w sensie, że są nieinteligentni, tylko są „debilami”, że się na taką robotę decydują. Zresztą, ja nie mam szacunku do nauczycieli akademickich, którzy parają się czymś, co roboczo nazywam „akademickim mlm”. Idzie taki student na uczelnie zgłębiać, nie wiem, malaistykę i jedyne co po
@Tywin_Lannister: A ja pójdę pod włos i powiem, że wręcz przeciwnie. Gdyby życie trwało 300 lat, to pewnie mniej osób by goniło za pieniądzem, bo mieliby na to jeszcze czas. Statystycznie masz ze 30 lat na dorobienie się i żeby móc na ostatniej prostej