Wpis z mikrobloga

Zauważyliście że trolle spadkowe mają mody? Najpierw analizowali raporty NBPu jak szaleni, jak się okazało że ich analizy są o kant dupy to rzucili się na cenatorium. Potem się okazało że centarium też nie pokazuje tego co chcą. Skupili się wtedy na danych z olx oraz zametr.pl. Niestety to portale też pokazują jedynie wzrosty cen oraz spadek podaży. Nowa moda to "szczelanie" wszędzie gdzie się da wykresem FRA 9X12. Ciekawe co się stanie jak w końcu i tam zacznie się korekta w dół, czy wtedy pasti, mookie i mick zaczną analizować sprzedaż kart miejskich w dużych miastach i aglomeracjach i ich wpływ na sprzedaż hipotek?:) Biorę po 500 złotych od każdej drużyny i słucham Państwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nieruchomosci
  • 13
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@pocomilogin: a zeby te twoje flipy na pierwotnym szlag jasny trafil i krew jasna zalala ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Bedzie jak w irlandii. Scenariusz juz sie - wzorcowo - zaczal. Teraz czekamy na czarnego labedzia. Ode mnie - golub gethouse to kandydat na wywrocenie stolika
@kiedysmialemtubordo: Generalnie, kiedyś też byłem takim pesymistą i wszędzie wietrzyłem spadki, krachy, upadki etc. Z czasem jednak zacząłem doceniać pozytywną siłę rynku i się jej trzymać. Od tego czasu, jakoś tak lepiej mi się żyje, mniej stresu, większe pieniądze, jakaś taka wolność sumienia. Polecam ten stan. A o moje cesje się nie martw, mam je zabezpieczone tak że mogę spać spokojnie, dziękuje za troskę :)
@pastibox: masz dane o sprzedaży na pierwotnym w 2021? :) masz dane o ogłoszeniach typu sprzedaż cesji i zestawienie tego z latami poprzednimi? :) zestawiasz sobie lokalizacje inwestycji jakie były w latach poprzednich a jakie teraz dominują? :) czy tylko ci się „wydaje” ze tak jest i ze podaż drastycznie zmalała? :) bo te banialuki już są coraz mniej zabawne tylko bardziej żenujące
PS @kiedysmialemtubordo ciężko się przyzwyczaić do braku zielonki
@pocomilogin Chyba już na to czas. Jeżeli będziemy mieli spadki cen nieruchomości(nominalne) w dobrych lokalizacjach, np.: Żoliborz to będzie oznaczać, że ten kraj wchodzi w głęboką recesję i prawdopodobnie wszystkim spadnie w jakimś stopniu jakość życia. Ja z perspektywy osoby, która zbiera na wkład własny, liczę na to, że ceny wzrosną nieznacznie przy wysokiej inflacji i to mi znacznie ułatwi sprawę. Ten tag nakręca się na spadki cen, ale one będą wynikiem
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@samolubnygen: a czego ty się innego spodziewałeś? #!$%@? cudu jak Glapinski mówił? Przecież to było wiadome, że po takim grzaniu czeka nas recesja. Nic innego nie mogło się wydarzyć, ale trzeba być na to przygotowanym, a nie pakować się po kule zaraz przed. Będzie płacz i tyle ale przecież to nie jest moja wina. Ja tylko o tym piszę od jakiegoś czasu.