Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Dlaczego allegro jest tak tanio wyceniane ? Monopolista który nie ma opcji na upadek w Polsce. Z 100 zł na 40. Rozumiem początkowych hype na spółkę ale teraz ? Nie mają przecież problemów finansowych
#gielda
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pixelorn: Nie ma opcji na upadek, bo? Konkurentów przybywa, konkurentów, którzy mogą nawet lecieć na stracie kilka lat oferując super promocje aby wykończyć przeciwników i zdobyć rynek. Jak Allegro chce walczyć o klienta to tez z marżą będą musieli polecieć w dół. Wcale tak nisko nie są wycenieni, zważywszy na to, że za granicą nic nie potrafią zwojować, a sam polski rynek dużęgo wzrostu im nie zapewni.
  • Odpowiedz
@spinor: a dlaczego ma być drożej ? Ludzie dali sobie wmówić, że to polski Amazon, tylko nie wzięli pod uwagę, że allegro nie ma infry i usług pokroju AWS, a sam sklep nie jest aż tyle wart.
  • Odpowiedz
@pixelorn: Allegro to jest platforma, pośrednik. Poza intratnymi umowami z dostawcami i pośrednikami finansowymi tam nic nie ma. Bubel, dno i muł który prędzej czy później skończy na śmietniku archive.org
  • Odpowiedz
@Mazowia: Nie, w ogóle nie inwestuję na bananie, chociaż swego czasu inwestowałem się Allegro po spadkach. Za to robię na Allegro zakupy. Z plusów, uważam że interfejs jest o niebo lepszy od Amazona i zdarza mi się upolować fajne okazje. Poza tym to polska firma więc im kibicuję.

Swoją drogą co ma wspólnego to czy jestem zapakowany czy nie, z tym, że napisałeś coś głupiego?
  • Odpowiedz
@ForTheEvulz: W mózgu inwestora często dochodzi do racjonalizowania swoich wyborów. Temat rzeka

Z plusów, uważam że interfejs jest o niebo lepszy od Amazona i zdarza mi się upolować fajne okazje.

zgadzam się
  • Odpowiedz