Wpis z mikrobloga

Mirki, tak się zastanawiałem czy jest jakiś kraj z którego mogę ściągnąć materiał na budowę domu. Wszedłem w internet i pierwsze co mi przyszło do głowy to Rumunia. Okazało się, ze ceny są większe o 10/400% niż w Polsce. Chyba im trzeba materiał zacząć sprzedawać.
A tak serio, moje pytanie, opłaca się z jakiegoś kraju ściągać materiały? #dom #budownictwo #polska #budowadomu
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@iKrystian: nie wiem jakie są ceny w innych krajach, ale może z Ukrainy? Tylko jak wtedy wygląda odprawa celna? No i przy aktualnych cenach paliw i transportu, to chyba nie będzie najlepszy biznes...
  • Odpowiedz
@iKrystian: Tak tak kolego tiry /hdsy jeżdżą za 1.7 zł po kraju chyba sie zatrzymałeś w latach 90, na giełdach ładunki po 2000 zł za 300 kilometrów wiszą bo nikt tego nie chce, paliwo po 6 zł. Niemcy 3 zł /km jeszcze lepszy hit sezonu 65 centów z budowlanką do Niemiec xD W jakiej ty branży robisz przyjacielu ? Bo ja sprzedaje budowlankę każdego dnia po kraju i zagranice
  • Odpowiedz
@iKrystian: "Zresztą temat był inny, pytałem o ceny materiałów budowlanych a nie o ceny transportu". Wiesz, że jedno z drugim jest mocno związane? Niedawno szukałem pelletu. Znalazłem w dobrej cenie, ale daleko. Zapytałem o transport i nagle najtańsza oferta stała się tą najdroższą. Przestałem szukać w innych województwach i kupiłem na lokalnym rynku.
  • Odpowiedz