Wpis z mikrobloga

Szydzą z ludzi bez elementarnej wiedzy którzy w---------i się na swoje własne życzenie, cała reszta dostanie wyższą ratę i ją spłaci, widzę że kolega tutaj z tej pierwszej grupy xD

@justkilling: mamy ceny mieszkan w porównaniu do zarobków jak kraje typu rosja czy ukraina, jesteśmy w ogonie europy. W ogólnosci ludzie nie maja wiedzy ekonomicznej i to nasze państwo jest p------e a nie ktoś kto chciał kupić sobie dach nad
  • Odpowiedz
ale zwykli ludzie nie są w dupie bo muszą płacić 400 więcej raty. W dupie są debile co sie ładowali pod korek.

@justkilling: możesz nazywać ich debilami dopiero jak edukacja ekonomiczna bedzie w szkole podstawowej. Teraz nie jest.
  • Odpowiedz
: jak ktoś robi zakup życia nie czytając umów to bede go tak nazywac

@justkilling: ale o czym ty człowieku p--------z. Czytałeś kiedyś umowę na hipotekę? Nie jest to napisane jak tutorial dla debila. Rzeczy tam opisane są nie wprost i ja je miałem na studiach ekonomicznych xD k---a żeby mieć dom ludzie w polsce muszą mieć wiedzę którą przekazuje sie na studiach xD
Mało tego - byłem w tym
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: doradca kredytowy to nie doradca, bo to nie ty mu płacisz - gdybyś mu płacił mógłbyś powiedzieć że jest doradcą, natomiast płacą mu udzielający kredytów - to jest sprzedawca, a to jak się nazywa to już jego sprawa.

Gratuluje że miałeś to na studiach, ale średnio rozgrarnięty człowiek nawet jeżeli już czegoś nie rozumie (chociaż też nie zachowuj się jakby to była wiedza tajemna zrozumienie tej umowy, bo wystarczy
  • Odpowiedz
doradca kredytowy to nie doradca, bo to nie ty mu płacisz - gdybyś mu płacił mógłbyś powiedzieć że jest doradcą

@justkilling: z cyklu nie wiem ale się wypowiem

chociaż też nie zachowuj się jakby to była wiedza tajemna zrozumienie tej umowy, bo wystarczy ją przeczytać i przeanalizować z dostępem do internetu i tyle, a to chyba nie jest zbyd duży wysiłek przy zawieraniu umowy na pół
  • Odpowiedz
xD z powietrza biorą pieniądze

@justkilling: nie masz podstawowej edukacji ekonomicznej więc masz prawo nie wiedzieć że jest to zawód regulowany przez polskie państwo, którym KNF wystawia pieczątkę że są niezależnymi doradcami. Tak. Naprawdę. Jeśli nazywasz debilem kogoś kto ufa swojemu państwu to znaczy że nasze państwo jest do niczego.
  • Odpowiedz
Jeśli nazywasz debilem kogoś kto ufa swojemu państwu to znaczy że nasze państwo jest do niczego.

@TurboDynamo: trudno nie nazywać debilem kogoś kto temu państwu ufa

Doradcy również otrzymują wynagrodzenie od sprzedaży, nie wiem skąd pomysł że nie, to że są niezależni niczego nie zmienia. Może ci porównać wszystkie warianty świata, ale jak nie sprzeda Ci kredytu to nie zarobi prowizji, bez względu na to czy pracuje w banku, czy
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: państwo jest takie od zawsze, jak ktoś się nie nauczy że na każdym kroku każdy chce go wyejbać, to zostanie predzej czy pozniej w------y, jest to tak proste jak 2x2, więc myślę, że nie ma tu specjalnie o czym dyskutować. Ja zostaje przy swoim, dla mnie to debilizm.
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: o czym ty p--------z w ogóle xD Ja się ciebie pytam co robisz z tym że tego nie akceptujesz a ty mi z polakami niewolnikami wyjeżdżasz xD

Chyba wiem dlaczego: bo k---a nic z tym nie robisz oprócz wpisów w internecie, żyjesz w tej samej rzeczywistości co ja i nic z tym nie robisz, ale to mnie nazywasz niewolnikiem, bo przynajmniej zdaje sobie sprawę z tego czym jest ten
  • Odpowiedz
Chyba wiem dlaczego: bo k---a nic z tym nie robisz oprócz wpisów w internecie

@justkilling: uświadamianie takich jak ty to wbrew pozorom bardzo dużo.

Ale o czym k---a mowa jak burzliwy student ekonomii nie wiedział że doradcy dostają wynagrodzenie za pozyskanie klienta xDDDDD

@justkilling: czy gdzieś dałem w ogóle do zrozumienia że o tym nie wiedziałem? Poza tym typie ja jestem po 30.
  • Odpowiedz
uświadamianie takich jak ty to wbrew pozorom bardzo dużo.

@TurboDynamo: nikogo nie uświadomiłeś, to wiedza powszechna, przykro mi

dalej nie komentuje bo wystarczy przescrollować w góre żeby zobaczyć jak się sam wyjaśniasz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz