Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +286
Przez te ostrzejsze przepisy z wyprzedzaniem na przejściu zauważyłem po sobie, że mniej się skupiam na tym czy jakiś pieszy zbliża się do przejścia a więcej pilnuję czy jadę w równym tempie co auto obok ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ktoś też po sobie zauważył, że mniej zwraca uwagę na rzeczywiste bezpieczeństwo a więcej skupia się by nie zarobić w głupi sposób mandatu?
#polskiedrogi #prawojazdy #kiciochpyta
Ktoś też po sobie zauważył, że mniej zwraca uwagę na rzeczywiste bezpieczeństwo a więcej skupia się by nie zarobić w głupi sposób mandatu?
#polskiedrogi #prawojazdy #kiciochpyta
Tyrande +201
Miałam wczoraj dać koleżance dildosa w kształcie papieża, wzięłam na uczelnie i okazało się, że nie przyszła, bo leży na L4.
Musiałam kitrać, żeby z plecaka nie wypadło, bo byłby pszypał xD
Nie pytajcie skąd mam takie rzeczy, dla zainteresowanych dam kontakt do osoby, która ma takie durne pomysły i drukarke 3d.
#gownowpis #2137 #logikarozowychpaskow
Musiałam kitrać, żeby z plecaka nie wypadło, bo byłby pszypał xD
Nie pytajcie skąd mam takie rzeczy, dla zainteresowanych dam kontakt do osoby, która ma takie durne pomysły i drukarke 3d.
#gownowpis #2137 #logikarozowychpaskow
#internet #orange #swiatlowody
@ManamanaTuriruriru: Pozostaje przetestować pozostaje sieci, bo niestety nie da się "zdalnie", czy to na podstawie mapki zasięgu, czy innej przewidzieć, jak sprawują się sieci w Twojej lokalizacji.
Poza internetem mobilnym, satelitarnym i kablowym mogą być jeszcze dostępni operatorzy lokalni świadczący usługi przez sieć Wi-Fi, ale z jakością i niezawodnością bywa tutaj różnie, zależy od operatora.
@ManamanaTuriruriru: Radiowka ale licz sie, ze mozesz dostac oferte rzedu 10-20 mbs czy nawet mniej. Na Starlink sie nie napalaj, w Stanach nie mozna tej uslugi normalnie zamawiac tylko czeka sie w kolejce co dopiero u nas, przeciazenie tez wejdzie w gre jesli zaczna normalnie udostepniac. Raczej bys nie zaplacil za koszty
Przeciez dotacje unijne maja wyznaczone zakresy, adresy a teraz podlaczaja adresy z przetargow z 2016 roku, nie ma obowiazku podlaczania calych miejscowosci.
No mniej więcej tak jest z wodą i prądem, z internetem może być o ile jakąś rozdzielnie by zrobili w pobliżu, póki co najbliższe centralki mam 2-3km od siebie
@krzywy_kanister: może spadać ale nie spada a sprawdzam często.
Inna sprawa że jeżeli wioska była robiona z popc (program unijny) to nawet jakbyś miał węzeł pod płotem to podłączenie się do tego praktycznie nierealne, bo "nie mogą".
@ManamanaTuriruriru: No fajnie i co z tego? Podalem ci moj przyklad, pewnie paredziesiat jak nie ponad sto domow, gesta zabudowa, budynek przy budynkow, nie zabudowania wiejskie z polami co? Przez 10 lat nic. Nie
Kto ci takie glupoty nagadal?