Przychodzi dziś babeczka do apteki i mówi, że chce ibuprom, który ma napisane na przodzie opakowania, że jest na ból zębów, bo ją ząb boli...
Ja: Każdy ibuprofen będzie działał w taki sam sposób. Nie ma oddzielnego np. na ból zęba, głowy czy nogi. P: Może nie studiowałam farmacji, ale swoje wiem. Inny mi nie pomoże. Ja: [Pokazuję jakie mamy ibupromy. Każdy ma na opakowaniu z przodu napisane, że jest przeciwbólowy, przeciwzapalny i przeciwgorączkowy]. Niestety nie mamy akurat z takim napisem na opakowaniu, że jest na ból zęba, ale to będzie dokładnie to samo. P: (Obrażona) No trudno, to będzie mnie boleć.
I sobie pani poszła. Jak widać nie bolało aż tak bardzo, bo nic nie kupiła ¯\_(ツ)_/¯
Za to później jakiś pan mi życzył Wesołych świąt ʕ•ᴥ•ʔ
1 tabletka zawiera 15 mg fosforanu kodeiny oraz 500 mg paracetamolu jako Compap L 90% o składzie: paracetamol, skrobia kukurydziana żelowana, kwas stearynowy, powidon, krospowidon.
ma autyzm, uslyszala od baby ktora sie nie zna ibuprom to
@dwa__fartuchy: Mnie #!$%@?ło ostatnio jak farmaceutce w aptece powiedziałem że chce zwykły ibuprofen a ta mi wciskała ibuprom który różni się jedynie opakowaniem i wyższą ceną, no nie potrafiła zrozumieć :/
@0___0: najgorzej jak przychodzą z opakowaniem jakiegoś produktu z marki własnej i w innej sieci robią aferę, że tego nie ma, a oni chcą konkretnie ten preparat :P
@medevacs: i tutaj się mylisz kolego. Bo nie chodziło o lek z rysunkiem zęba, tylko napisem, że jest na ból zębów. I chodziło dokładnie o ibuprom, bo stare opakowania miały takie napisy z przodu :) Dlatego powiedzialam, że nie mamy akurat w takim opakowaniu z tym konkretnym napisem...
Przychodzi dziś babeczka do apteki i mówi, że chce ibuprom, który ma napisane na przodzie opakowania, że jest na ból zębów, bo ją ząb boli...
Ja: Każdy ibuprofen będzie działał w taki sam sposób. Nie ma oddzielnego np. na ból zęba, głowy czy nogi.
P: Może nie studiowałam farmacji, ale swoje wiem. Inny mi nie pomoże.
Ja: [Pokazuję jakie mamy ibupromy. Każdy ma na opakowaniu z przodu napisane, że jest przeciwbólowy, przeciwzapalny i przeciwgorączkowy]. Niestety nie mamy akurat z takim napisem na opakowaniu, że jest na ból zęba, ale to będzie dokładnie to samo.
P: (Obrażona) No trudno, to będzie mnie boleć.
I sobie pani poszła. Jak widać nie bolało aż tak bardzo, bo nic nie kupiła ¯\_(ツ)_/¯
Za to później jakiś pan mi życzył Wesołych świąt ʕ•ᴥ•ʔ
#apteka #farmacja #praca #pracbaza #leki #medycyna
@cyjan: bo
ma autyzm, uslyszala od baby ktora sie nie zna ibuprom to
Nie znasz się a #!$%@? głupoty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
My tylko jakieś pierdoły papiernicze dostajemy albo tarty przynoszą :D