Wpis z mikrobloga

@Can_I_help_you: tu nie chodzi o beczkę a głównie o torf. Uwielbiam.

Torf wykorzystywany przy produkcji słodu jęczmiennego nadaje whisky z Islay mocnego, dymnego charakteru, a leżakowane w nadmorskich magazynach beczki chłoną z powietrza wyczuwalne nuty soli morskiej, wodorostów i jodu.

Źródło: https://singlemalt.pl/wyspa-islay-opis-regionu
Copyright © SingleMalt.pl | Możesz wykorzystać ten tekst jeśli opublikujesz go wraz z hyperlinkiem do źródła!
@Can_I_help_you: nie to że wzgardzam blendami, lubię czarnego Jasia, klimaty skórzane cziwasów. Ostre młode beczki z Ameryki też spoko. Niemniej, więcej whisky w whisky to lepiej. Nie obrażaj się na single. Uogólniając tam jest lepiej.

Po prostu sięgaj po te z beczek po szery jak to twoja bajka. Zauroczony też jestem Japonia z beczek z japońskiego dębu.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wielowitamin: Nie no próbuję różnych jak jest okazja. Jak chcę wypić kilka drinków to i tak piję z colą, a wtedy kupowanie singli za 300zł mija się z celem. Ogólnie whisky pijam od niedawna i buduję bazę tego co mi smakuje a co nie.