Wpis z mikrobloga

#wodka #a-----l #wesele #w---a #biedronka

Witam, czy w---a z biedronki odstaje jakoś jakością? Widziałem absoluta 0.5l w dobrej cenie i zastanawiam się czy to będzie dobra okazja do zakupu na wesele, a nie chciałbym żeby goście się potruli( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pinuseldarica: Nie wiem, jak ta w---a akurat, ale osobiście mam wrażenie że niektóre produkty w tym piwa w Biedronce są po prostu gorsze. Zrób Pan test - kup w Biedro i jakimś lepsiejszym sklepie, a nóż poczuje Pan różnicę :)
  • Odpowiedz
@pinuseldarica: kiedyś w tesco kupiłem podrobiony absolut przed sylwestrem. Był podejrzanie tani, stał na takiej kupce promocyjnej, takiej piramidzie. Strasznie śmierdzi i nie nadaje sie do picia. Kosztował z 30zl za litr. Jak się przyjrzec to widac ze banderola nie była klejona rowno, maszynowo tylko jakieś ludzkie raczki na o-------l kleju najevaly
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@JMorrison: z piwami to przez sposób magazynowania i transportu. Kilka razy widziałem jak paleta z piwem w pełnym słońcu stała pod biedrą bo nie mieli miejsca. I później jakość spada.
  • Odpowiedz
Witam, czy w---a z biedronki odstaje jakoś jakością?

@pinuseldarica:
tak, Mariusz z Kamilem w fabryce wódki leją specjalne flaszki i potem przez cały proces dystrybucji pilnują każdego kartonu aby trafił do Biedronki ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@PanKracy582: Nie wiem jak z ta wódą, ale nie jest niczym dziwnym, ze producenci w ramach umów z sieciami produkują partie specjalnie pod nich. Biedronka jest największa siecią w kraju, wiec za możliwość sprzedaży, ekspozycji, umieszczaniu w gazetkach itd może sporo żądać od dostawców. Nie zdziwiłbym sie gdyby w grę wchodziły nie tylko inne gabaryty i opakowania ale również np składniki. Jak mowie w---a to nie jest jakiś produkt zużywający
  • Odpowiedz
@Chekatomba:
masz rację z opakowaniami, marketingiem itd
ale wyobrażasz sobie jakie to byłoby problematyczne w produkcji?
składniki, destylacja itd

to nie robienie kanapek, że na trzy rzucisz plaster wędliny a na czwartą nie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@PanKracy582: Mam trochę wspólnego z produkcja w fmcg. Uwierz mi, nie są to wielkie problemy. W jednej fabryce ten sam produkt może zawierać różne składniki w zależności od docelowego rynku. Ma inny indeks i traktowany jest jak inne sku. Przezbrojenia linii produkcyjnych to często kwestia minut. W dobie produkcji pod zamówienia normalne jest ze produkuje się krótki serie i przezbraja linie. Wyobrażam sobie, ze producent mający w ofercie 10 Marek
  • Odpowiedz