Wpis z mikrobloga

Ciekawe o ile średnio ceny #nieruchomosci pójdą w górę w 2022r. 5% ? 10 %? 10 % byłoby chyba za mocno, więc obstawiam bliżej 5%. No chyba, że deweloperka znowu zacznie lepić coś budżetowego na obrzeżach miast, pod nowy program dopłat rządowych. Wzrost PKB, wzrost wynagrodzeń, niskie bezrobocie, szalejąca inflacja i rozkręcająca się spirala oczekiwań płacowych, rosnące ceny materiałów i robocizny. A do tego obowiązkowe składki na DFG i nadchodząca zmiana warunków technicznych podrażająca koszty budowy (kolejny raz).

Rok temu mądrzejsi zapowiadali, że w 2021r będzie drożej z powodu nowych warunków technicznych i się sprawdziło. IMO w 2002r będzie powtórka. 5% w górę na pierwotnym to szacuję najbiedniej.

#nieruchomosci
Pobierz k.....o - Ciekawe o ile średnio ceny #nieruchomosci pójdą w górę w 2022r. 5% ? 10 %? ...
źródło: comment_1640032067EFTNzrqUHcUhJ7ieuel2Rf.jpg
  • 19
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@kiedysniebylembordo: również obstawiam, że nadal będą szły w górę. Chociaż wg wykopków bańka zaraz jebnie ;) ceny podstawowych surowców w dalszym ciągu od 01.01 idą do góry. Płyty MDF +10%, stopy metali w górę. Tworzywa/ plastiki/ folie +10%. Tektura i wszystkie surowce celulozowe w górę. Dlatego mnie nadarzyła się okazja, wziąłem wzięliśmy kredyt i kupiłem chatę 200m2 z ogrodem w sumie za 380k. Nie będę czekał do emerytury na spadki xD
Chociaż wg wykopków bańka zaraz jebnie ;)

Myślę, że tych żarliwie wierzących w bańkę tak naprawdę to można policzyć na placach obydwu rąk ;) Tag obserwuje ponad tysiąc osób a posty o spadkach plusuje zazwyczaj kilkanaście tych samych nicków.

Dlatego mnie nadarzyła się okazja, wziąłem wzięliśmy kredyt i kupiłem chatę 200m2 z ogrodem w sumie za 380k. Nie będę czekał do emerytury na spadki xD

I gratulacje, niech się dobrze mieszka! :)